Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După Euro 2028 şi CM 2030 la fotbal, România visează şi la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036. Dezvăluirile lui Octavian Morariu

După Euro 2028 şi CM 2030 la fotbal, România visează şi la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036. Dezvăluirile lui Octavian Morariu
Comentarii

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi vicepreşedinte al COSR, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că România se poate gândi la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2036, precizând că dacă există voinţă o ediţie de iarnă ar putea fi găzduită în zona Braşov chiar mai devreme, în 2030.

"Dacă vorbim despre o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă atunci, da. Pentru că dacă facem JOT 2024 după aceea nu îţi mai trebuie foarte mult pentru a le organiza pe cele de seniori. Sigur că e un efort important, dar nu supraomenesc. Dacă facem tot ce trebuie pentru JOT 2024 ne putem gândi la 2030 la JO de iarnă. Pentru Jocurile Olimpice de vară vorbim de alte bugete, de alte premise şi condiţii.
 
Dar o candidatură poate fi o strategie pe termen mediu. Nu trebuie să ne gândim la o perspectivă de 40 de ani... dacă pornim de acum cu o idee, putem să ne gândim la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036. Asta înseamnă peste 17 ani. Cu 7 ani înainte se alege gazda, deci dacă începem acum să ne gândim la candidatură avem 10 ani să ne punem la punct cu o strategie", a declarat Morariu.

Afla mai multe despre: morariu 

viewscnt
Articole similare