Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După experienţa de la FCSB, Adrian Petre a apelat la un mental coach: „Aveam nevoie. Îmi reveneam greu singur”. În ce relaţii a rămas cu Gigi Becali

După experienţa de la FCSB, Adrian Petre a apelat la un mental coach: „Aveam nevoie. Îmi reveneam greu singur”. În ce relaţii a rămas cu Gigi Becali

Superliga

Comentarii

Adi Petre (23 de ani) a fost transferat de FCSB în urmă cu un an, pentru 800.000 de euro, dar nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor, marcând de trei ori în 16 jocuri.

Criticat în nenumărate rânduri de patronul echipei FCSB, Gigi Becali, Petre nu a reuşit să dea randamentul mult aşteptat la formaţia din Liga I.

Când Becali a decis să îi dea drumul, nefiind mulţumit de atacant, Petre a plecat la Cosenza în Serie B. Nici acolo nu a dat randament şi a revenit la echipa care l-a lansat, UTA Arad, unde este conştient că există aşteptări mari în ceea ce îl priveşte.

După o perioadă mai slabă, Petre a recunoscut că a apelat la un mental coach. 

„Lumea din Arad se aşteaptă la multe lucruri de la mine. Simt că lumea are aşteptări de la mine şi încerc să le răsplătesc. Vârsta nu are importanţă, aveam presiune mai mare la 18 ani, la UTA, în Liga 2, când trebuia să promovăm. Sunt obişnuit cu presiunea, dar sunt momente când nu se poate mai mult.

Lucrez cu un mental coach, dar în special pe familie mă bazez, sunt cel mai important punct de sprijin. Am mai multe persoane care mă ajută să trec peste orice problemă.

(n.r. De când ai mental coaching?) De când eram în Italia am început să lucrez cu el, de la Cosenza. De două-trei luni. După experienţa FCSB am spus că aveam nevoie de un mental coach, îmi puteam reveni şi singur, dar mai greu, am zis să apelez la un mental coach”, a spus Adrian Petre, pentru ProSport.

Tânărul jucător nu îi poartă pică lui Gigi Becali

Chiar dacă nu a fost un moment prea bun al carierei sale, Adrian Petre nu regretă experienţa de la FCSB.

„Nu (n.r. nu regretă experienţa de la FCSB), am avut de învăţat. Decizia a fost a mea, nu m-a obligat nimeni să merg acolo. A fost o experienţă, am învăţat din acele momente, pe viitor o să mă ajute, să ştiu la ce să mă aştept, nu pot decât să îmi văd de carieră.

(N.r. Mai întâlneşti un Gigi Becali altundeva?) Probabil că mai sunt, dar nu ştie lumea de ei. Nu e vorba doar despre Gigi Becali, sunt mai multe chestii în jurul fotbalului care ar putea influenţa cariera unui fotbalist.

Nu port pică nimănui, niciodată nu o să port. Am încercat să îmi fac treaba cât mai bine. Atât s-a putut în acel moment. Normal ca m-aş bucura (n.r. dacă ar lua FCSB titlul). Am petrecut o perioadă acolo, aş fi fericit pentru ei, ştiu cât de mult muncesc şi cât de mult îşi doresc acest lucru”, a spus Adrian Petre.

Cifre dezastruoase pentru Petre

În ultimii doi ani, în care a evoluat la patru echipe - Esbjerg, FCSB, Cosezna şi UTA - Adrian Petre a înscris 9 goluri: 5 la Esbjerg, 3 la FCSB, 1 la UTA şi niciunul la Cosenza. Iar în precedentele 12 luni, „vârful” arădean a punctat de doar 4 ori!

  • 600.000 euro este cota de piaţă a lui Adrian Petre, potrivit Transfermarkt. În iunie 2019, la Esbjerg, valora 1,5 milioane.

Afla mai multe despre: adrian petregigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare