Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După FRR, şi Federaţia Spaniolă de Rugby contestă decizia de marţi a World Rugby

După FRR, şi Federaţia Spaniolă de Rugby contestă decizia de marţi a World Rugby

Rugby

Comentarii

Federaţia Spaniolă de Rugby a anunţat, miercuri, că va contesta decizia din urmă cu o zi a World Rugby, de excludere de la Cupa Mondială a Spaniei şi României.

 Cele două federaţii pot face apel în termen de 14 zile de la primirea motivării deciziei.

Reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby în cazul privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.

Comisia Independentă a World Rugby, formată din Sir James Dingemans, Sir Peter Fraser şi Lex Mpati, a decis ca meciul Belgia - Spania să nu se rejoace, iar cele două echipe, alături de România, să fie excluse de la Cupa Mondială. Locul României în grupa A la CM din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru CM.

"S-a decis retragerea a cinci puncte pentru fiecare meci în care s-a folosit un jucător neeligibil (40 puncte retrase Spaniei şi câte 30 pentru Belgia şi România). Belgia a fost amendată cu 125.000 de lire sterline, Spania cu 50.000 de lire sterline, iar România cu 100.000 de lire sterline", se menţinează în decizia worldrugby.org.

FRR a anunţat că va contesta decizia de marţi la Comisia de Apel a World Rugby, luptând cu toate mijloacele şi instrumentele disponibile pentru interesele rugbyului românesc.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii au considerat însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut rejucarea meciului cu Belgia.

De asemenea,  România l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

Afla mai multe despre: sdpaniaromaniadeciziecontestatiemondial 

viewscnt
Articole similare