Experiențe împreună.
You are here:

După Olanda, Formula 1 ar putea reveni în Africa, în Maroc sau Africa de Sud

După Olanda,  Formula 1 ar putea reveni în Africa, în Maroc sau Africa de Sud

Formula 1

Comentarii

Formula 1 plănuieşte să revină în Africa, în Maroc la Marrakesh sau pe circuitul sud-african Kyalami, a declarat joi Sean Bratches, director comercial al Formula One, relatează Reuters.

Rwanda şi Nigeria sunt alte două ţări africane interesate de găzduirea unui Grand Prix de Formula 1.

Maroc şi Africa de Sud au găzduit curse în trecut, Casablanca în 1958 respectiv East London în 1960 şi Kyalami între 1967 şi 1993.

''Avem curse pe cinci continente acum şi ultimul posibil în care nu organizăm este Africa. Am avut discuţii foarte productive în Africa de Sud şi într-o măsură mai limitată în Maroc despre aducerea unui Grand Prix. Este foarte important pentru noi'', a declarat Bratches, la două zile după anunţarea revenirii Marelui Premiu al Olandei începând cu 2020, după o pauză de 35 ani.

În Maroc, pe circuitul stradal de la Marrakesh au avut loc în ultimii ani curse din Formula E şi interesul pentru Formula 1 este ridicat.

Yath Gangakumaran, director de strategie şi dezvoltare a afacerilor la Formula One, a precizat că Rwanda şi Nigeria manifestă interes pentru cursele de Formula 1: ''Cred că Rwanda, în particular, a remarcat beneficiile din acordul de sponsorizare cu Arsenal. Există acum un interes şi nu doar pentru curse''. ''Visit Rwanda'' este logo-ul care a apărut pe mâneca tricourile jucătorilor de la Arsenal începând de anul trecut.

În 2020, Olanda şi Vietnam intră în calendarul Formulei 1, în timp ce Spania, Mexic, Germania şi Marea Britanie ajung în ultimul an de contract, viitorul curselor din aceste ţări fiind incert.

viewscnt
Articole similare