Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După succesul din Supercupa Europei, Diego Simeone a devenit cel mai laureat antrenor din istoria lui Atletico Madrid

După succesul din Supercupa Europei, Diego Simeone a devenit cel mai laureat antrenor din istoria lui Atletico Madrid

La Liga

Comentarii

Tehnicianul argentinian a câştigat aseară al şaptelea titlu pe banca tehnică a lui Atletico Madrid, cu unul mai mult decât Luis Aragones. Miercuri seară la Tallin, în direct la Telekom Sport, Atletico a cucerit Supercupa Europei, după ce şi-a învins marea rivală locală, Real Madrid.

Diego Pablo Simeone continuă să scrie istorie pe banca tehnică a lui Atletico de Madrid. Antrenorul în vârstă de 48 de ani a devenit aseară cel mai titat antrenor din istoria clubului, după ce l-a depăşit pe legendarul Luis Aragones.

Cu şapte trofee câştigate pe banca tehnică a ”plăpumarilor”, Simeone este oficial parte a istoriei clubului madrilen. Pentru totdeauna! Niciun alt antrenor nu a mai reuşit să câştige în istoria lui Atletico Madrid şapte trofee.

Numit în 2011 la cârma ”colchonerilor”, argentinianul a cucerit un titlu de campion al Spaniei, o Cupa a Regelui, o Supercupă a Spaniei, două Supercupe ale Europei şi două trofee Uefa Europa League. În plus, ”Cholo” a bifat două finale de Liga Campionilor pe banca lui Atletico Madrid, ambele pierdute cu Real Madrid.

379 de meciuri are Simeone ca antrenor al madrilenilor, perioadă în care a câştigat 234 de meciuri şi a pierdut doar 63. Procentajul său de victorii este de 61.74%! În cariera sa, Simoene le-a mai pregătit pe Racind Club, Estudiantes La Plata, River Plate, San Lorenzo şi Catania.

Argentinianul a fost campion în ţara sa atât cu River Plate cât şi cu Estudiantes La Plata. În 2016 a fost desemnat de către IFFHS cel mai bun antrenor de club din lume.

Afla mai multe despre: atletico madriddiego simeone 

viewscnt
Articole similare