Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După victoria din 1983, în faţa Suediei, Rodion Cămătaru putea să-şi schimbe defintiv viaţa. Ce a refuzat fostul mare atacant al Craiovei Maxima

După victoria din 1983, în faţa Suediei, Rodion Cămătaru putea să-şi schimbe defintiv viaţa. Ce a refuzat fostul mare atacant al Craiovei Maxima
Comentarii

După ce Naţionala României învingea cu scorul de 1-0,în 1983, în Suedia, pe Rassunda Stadion, prin golul lui Cămătaru, fostul mare jucător al Craiovei, a trăit un moment inedit chiar pe aeroportul suedez. I-ar fi putut schimba viaţa dacă accepta să facă acest lucru.

În sferturile de finală ale Cupei UEFA din 1983, Universitatea Craiova avea să întlnească puternica echipa germană, FC Kaiserslautern. O formaţie pe care oltenii aveau să o elimine şi să se califice, în  premieră pentru o echipă românească, în semifinalele Cupei UEFA. Dincolo de această calificare, Rodion Cămătaru, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti români ai acelui moment, a fost ofertat de clubul german să joace pentru ei. Nemţii au ajuns până în Suedia, pentru a-l determina pe Cămătaru să facă acel pas. Despre ceea ce s-a întâmplat atunci în Scandinavia, Rodion Cămătaru a povestit în exclusivitate pentru telekomsport.ro:

Toate demersurile lor de a mă determina să nu mă mai întorc în România, după meciul tur, de la Kaiserslautern, nu au dat roade.Dar insistenţa lor a mers mai departe. Au venit înclusiv în Suedia, la meciul echipei naţionale. Mi-au spus că ar fi bine să mă mai gîndesc.

Trebuia doar să îmi dau acceptul că totul era pregătit în cele mai mici detalii. Cumpăraseră deja un bilet de avion pe numele meu pe care ar fi trebuit să-l ridic din aeroportul din Stockholm de la reprezentanţa unei companii germane foarte cunoscute. Aveam destinaţia Stockholm-Frankfurt. Dar nici atunci nu am acceptat să fac un astfel de pas. Nu pot spune că-mi pare rău, dar, la vremea respectivă, campionatul Germaniei era unul dintre cele mai puternice din Europa”, a precizat Rodion Cămătaru pentru telekomsport.ro. 

Afla mai multe despre: rodion camatarucamatarucraiovaoferta,  

viewscnt
Articole similare