Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Duru aruncă bomba! ”Doar două, trei cluburi sunt corect administrate... celelalte sunt decapitate”. Măsura pe care o va impune FRF

Duru aruncă bomba! ”Doar două, trei cluburi sunt corect administrate... celelalte sunt decapitate”. Măsura pe care o va impune FRF

Fotbal

Comentarii

Directorul de licenţiere Viorel Duru a anunţat în exclusivitate la Telekom Sport că Federaţia Română de Fotbal încearcă să introducă un mecanism de control, cu ajutorul căruia să poată verifica pragul de rentabilitate al cluburilor, pe modelul UEFA.

”Am introdus pe model UEFA şi verificarea pragului de rentabilitate.În sezonul asta, 2018-2019, la sfârşitul sezonului actual se va raporta deficitul. Dacă ai deficit, multe entităţi au deficite, ideea e să te încadrezi într-o limită. În fotbal, limitele sunt stabilite la nivel european, în limitele a 5 milioane de euro  pe o perioadă de 3 ani, la Liga 1 am ajuns pentru primul sezon, la 10 milioane de lei, aproximativ 2 mil şi ceva de euro, iar în sezonul următor la 5 milioane de lei, 1 mil şi ceva de euro pe trei ani. Dacă ai deficite cumulate sub acest prag, e în regulă. Dacă depăşeşti, trebuie să capitalizezi pierderile respective. Aici este o problemă în România privind capitalizarea entităţilor economice”, a spus Viorel Duru în EXCLUSIVITATE la Telekom Sport.

Directorul de licenţiere a ţinut să sublinieze faptul că în România sunt doar două-trei echipe care sunt administrate corect din punct de vedere financiar: ”În fotbal, cu excepţia a două, trei cluburi care sunt corect administrate din punct de vedere financiar, toate celelalte sunt decapitate şi cu pierderi foarte mari. Prin introducerea acestui prag de rentabilitate, vom afla care depăşesc pragul admisibil şi care depăşesc, trebuie să capitalizeze tot până la 30 noiembrie. Deci se face poză la 30 iunie 2019 şi dacă ai deficite cumulate mai mari de 10 milioane de lei, trebuie să capitalizezi clubul până la 30 noiembrie, dacă nu, vei fi sancţionat cu prima sancţiune şi cea mai sportivă, interzicerea legitimării de noi jucători. Nu mai poţi să achiziţionezi noi jucători până nu intri sub pragul de deficit admisibil”, a mai spus Duru.

Afla mai multe despre: liga 1viorel durulicentiere liga 1 

viewscnt
Articole similare