Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"E ca şi cum mi l-au furat! E inexplicabil!" Ribery, fără perdea despre unul din cele mai controversate momente din istoria Balonului de Aur. De ce nu a câştigat în 2013

"E ca şi cum mi l-au furat! E inexplicabil!" Ribery, fără perdea despre unul din cele mai controversate momente din istoria Balonului de Aur. De ce nu a câştigat în 2013

Bayern Munchen

Comentarii

Francezul Franck Ribery a vorbit deschis despre unul din cele mai urâte momente din carieră, petrecut în 2013, când a avut un an perfect, dar nu a fost suficient pentru a câştiga Balonul de Aur.

Fotbalistul lui Bayern Munchen a încheiat pe locul 3 în clasament, după Lionel Messi şi câştigătorul din acel an, Cristiano Ronaldo, iar acum arată cu degetul spre presa din Franţa pentru eşecul "inexplicabil".

În 2013, cu un Ribery în forma maximă, Bayern Munchen a câştigat toate trofeele puse în joc pe plan intern şi internaţional. Bayern a cucerit în acel an Liga Campionilor, Campionatul Mondial al cluburilor, titlul în Germania şi Cupa Germaniei, o performanţă fără precedent pentru clubul bavarez.

Totuşi, pentru Ribery nu a fost suficient să se impună în ancheta de final de an în faţa celor doi jucători care au dominat fotbalul în ultimul deceniu şi şi-au împărţit Baloanele de Aur.



"E ca şi cum mi-a fost furat. E de neînţeles! Am câştigat toate trofeele şi nu puteam face mai mult. A fost o nedreptate", a declarat Ribery pentru Canal Football Club.

Mijlocaşul consideră că a fost "trădat" de conaţionali în acel an şi are ca explicaţie eşecul naţionalei Franţei de la CM 2010, când "cocoşii" au părăsit ruşinos competiţia, după ce au terminat pe ultimul loc în grupă.

"Nu am avut susţinerea ţării mele. Am văzut cu ochii mei cum francezii spuneau că Ronaldo trebuie să câştige. Au vrut portughezii să câştige Ribery sau Messi? Normal că nu!

În 2010 ei aveau nevoie de un ţap ispăşitor. Toţi francezii credeau că eu am fost problema! Nu pot uita acţiunile anumitor publicaţii din Franţa. E o cicatrice care nu dispare. A fost prea mult"
, a mai spus Ribery.

Afla mai multe despre: riberybalonul de aur2013 

viewscnt
Articole similare