Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„E cel mai dificil virus îndurat!”. Van der Burgh, recordmenul lumii la 100 m bras, infectat cu COVID19 îşi descrie stările

„E cel mai dificil virus îndurat!”. Van der Burgh, recordmenul lumii la 100 m bras, infectat cu COVID19 îşi descrie stărilegalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Campion olimpic şi deţinător al recordului mondial în proba de 100 m bras, Van der Burgh a anunţat că are COVID19 şi că este cel mai dificil virus cu care s-a confruntat până acum.

„Deşi sunt un tip cu un sistem imunitar bun, cu plămâni puternici, nefumător şi sportiv de top, care duce o viaţă sănătoasă şi sunt tânăr, acest virus este cel mai dificil lucru îndurat. Am avut şi încă am simptome grave, precum febra crescută. Mă lupt şi cu o oboseală generală puternică şi o tuse seacă. Orice tip de mişcare, precum un simplu mers, mă epuizează pentru mai multe ore. Pierderea condiţiei fizice este uriaşă şi cred că sportivii care se aleg cu acest tip de virus pierd mult din punct de vedere fizic, mai ales cei care sunt în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice”, a povestit Cameron Van der Burgh.

Sud-africanul a declarat că o decizie în privinţa Jocurilor Olimpice de la Tokyo trebuie luată repede, pentru că sunt mulţi sportivi care se pregătesc pentru eveniment, îşi slăbesc sistemul imunitar şi riscă mult dacă sunt infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Cameron Van der Burgh are 31 de ani şi se poate lăuda cu o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2012, una de argint la Jocurile Olimpice din 2016, ambele în proba de 100m bras. El are şi 14 medalii la Campionatele Mondiale în probele de bras.

Afla mai multe despre: van der burghnatatiecoronavirus 

viewscnt
Articole similare