Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

E "cutremur" la Milano! AC Milan transferă de la rivala Inter! Fotbalistul deja şi-a dat acceptul

E "cutremur" la Milano! AC Milan transferă de la rivala Inter! Fotbalistul deja şi-a dat acceptul galerie foto

Serie A

Comentarii

Conducerea celor de la AC Milan este pusă pe fapte mari în această perioadă de transferuri. Clubul rossonero vrea să aducă mai mulţi jucători după o primă parte foarte slabă, în urma căreia echipa se clasează doar pe locul 12. Una dintre alegerile "diavolilor" este un fotbalist de la Inter.

Reputatul jurnalist italian Gianluca Di Marzio a anunţat că oficalii lui AC Milan s-au întâlnit cu impresarul lui Matteo Politano (26 de ani), iar fotbalistul şi-a dat acordul pentru a juca la marea rivală a lui Inter Milano. 

Astfel, tot ce a mai rămas de făcut este ca cele două cluburi să se înţeleagă cu privire la forma în care Politano va ajunge la Milan, dar şi suma de transfer pe care va pleca internaţionalul italian (trei selecţii, un gol). 

Matteo Politano a fost adus de Inter la Sassuolo, iniţial sub formă de împrumut, iar apoi a fost cumpărat definitiv. În total, Inter a plătit pentru Politano 26,1 milioane de euro. Faţă de sezonul trecut, el nu mai este om de bază la Inter, chiar dacă este un fotbalist polivalent şi poate evolua aproape pe orice poziţie în departamentul ofensiv. Doar în 10 partide de Serie A a fost folosit Politano de Antonio Conte, motiv pentru care şi-a dat şi acceptul să vină la Milan. 

  • 28 de milioane de euro este cota de transfer a lui Politano, potrivit transfermarkt.com 
  • 62 de meciuri are Politano în tricoul lui Inter, pentru care a marcat şase goluri şi a oferit şase assist-uri 
  • Până în 2023 mai are contract cu Inter fotbalistul născut la Roma

În cazul în care transferul se va realiza, Politano va intra într-o galerie selectă a jucătorilor care au jucat pentru ambele echipe din oraşul Milano. 

11 fotbalişti care au evoluat pentru Inter şi AC Milan 

Schimburile de jucători între rivale este o practică des întâlnită în fotbalul italian, aşadar există multe nume grele din fotbalul mondial care au jucat pentru ambele echipe din Milano. Printre ei se numără Patrick Vieira, Edgar Davids, Taribo West, Christian Vieri, Sulley Muntari, Hernan Crespo sau Antonio Cassano.

Nu tot timpul transferul a fost direct. De exemplu, brazilianul Ronaldo şi Zlatan Ibrahimovic au semnat cu AC Milan la mult timp după ce au evoluat pentru marea rivală. Dar există şi cazuri în care jucătorii au trecut de la Inter la AC Milan. Este vorba despre Clarence Seedorf şi Andrea Pirlo, care s-au dovedit a fi mari pierderi pentru Inter. Ambii au reuşit să câştige UEFA Champions League în tricoul rossonero. 

Mai există şi un caz straniu. Cel al lui Mario Balotelli, care a fost promovat în fotbalul mare la Inter Milan, însă a declarat public că este fan al rivalei. La trei ani după ce a plecat de la Inter şi după o aventură la Manchester City, "SuperMario" şi-a îndeplinit visul şi a jucat pentru echipa de suflet. 

Afla mai multe despre: ac milanmilan intertransfer ac milan 

viewscnt
Articole similare