Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

E gata! AC Milan are antrenor. ”Şi-a reziliat contractul şi va prelua formaţia de pe San Siro”

E gata! AC Milan are antrenor. ”Şi-a reziliat contractul şi va prelua formaţia de pe San Siro”

AC Milan

Comentarii

Tehnicianul Marco Giampaolo şi-a reziliat de comun acord contractul cu Sampdoria Genova, a anunţat, sâmbătă, clubul genovez.

Venit la Sampdoria în 2016, antrenorul de 51 de ani, a dus echipa pe locul 9 în acest sezon în Serie A. Conform presei italiene, Marco Giampaolo va fi viitorul antrenor al celor de la AC Milan în locul lui Gennaro Gattuso: ”În 48 de ore va fi anunţat pe banca tehnică a lui AC Milan” 

Născut pe 2 august 1967, Marco Giampaolo este un elveţian care şi-a început cariera ca antrenor secund la formaţii modeste precum Pescara, Giulianova sau Treviso. În 2004 a preluat primul club ca antrenor principal (Ascoli), iar din 2006 a ajuns pe banca celor de la Cagliari. În cariera sa se mai regăsesc formaţii ca Siena, Catania, Cesena, Brescia, Cremonesem, Empoli şi recent, Sampdoria.

Timp de trei sezoane a pregătit Giampaolo formaţia de pe Stadio Luigi Ferraris, pe banca căreia a stat în 123 de meciuri. 49 le-a câştigat, iar 48 dintre ele le-a pierdut.

Giampaolo este adeptul unui sistem 4-3-1-2, dar şi al promovării tinerilor jucători, unul dintre motivele pentru care AC Milan şi-a îndreptat atenţia spre el. Se pare că Marco Giampaolo este alegerea noului ”şef” de pe San Siro, Paolo Maldini. 

Schimbări importante şi în conducere

Milan a anunţat vineri că Paolo Maldini este noul director tehnic al echipei după plecarea lui Leonardo, care între timp a ajuns la o înţelegere cu PSG. Sezonul trecut, fostul căpitan legendar de pe San Siro a ocupat poziţia de director sportiv, dar din acest sezon, şefii grupării rossonero s-au decis să îi acorde mai multă încredere.

Poziţia lăsată vacantă de Maldini a fost ocupată de Zvonimir Boban, 50 de ani, care până în acest moment ocupa o funcţie la FIFA. Boban a jucat în tricoul rossonero timp de 10 ani, între 1991 şi 2001, perioadă în care a câştigat nouă trofee, unul dintre ele fiind şi cel UEFA Champions League. 

Afla mai multe despre: marco giampaoloac milan 

viewscnt
Articole similare