Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„E pregătit pentru Bundesliga!". Olimpiu Moruţan, subiect de discuţie în presa din Germania

„E pregătit pentru Bundesliga!". Olimpiu Moruţan, subiect de discuţie în presa din Germania

Superliga

Comentarii

Olimpiu Moruţan (21 de ani) are bagajele făcute şi aşteaptă să prindă un transfer important în străinătate.

Gigi Becali a mărturisit că doreşte 20 de milioane de euro în schimbul mijlocaşului român. După Dennis Man, patronul vrea să dea lovitura cu Moruţan. 

Mijlocaşul celor de la FCSB este urmărit de mai multe cluburi puternice din Europa, cel mai important fiind Inter Milano.

Dar, în cursa pentru semnătura "perlei" lui Gigi Becali au intrat şi două cluburi din Bundesliga: Leverkusen şi Hoffenheim, anunţă presa germană.

Azi în presa din Germania, Moruţan a fost subiect de discuţie şi analiză. Nemţii îl compară cu Gică Hagi şi spun că tânărul jucător pare că ar fi pregătit pentru Bundesliga!

„Olimpiu Moruţan este considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc. Este considerat de mulţi 'noul Hagi', iar Hagi nu este doar cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, dar a fost pus pe lista 'FIFA 100' de legendarul Pele, o listă publicată în 2004, cu ocazia aniversării FIFA - 100 de ani. ", scriu cei de la 90min.de.

„Pe lângă Galatasaray, Porto sau Inter Milano, conform Sky, două formaţii din Bundesliga sunt interesate de internaţionalul român U21: Bayer Leverkusen şi TSG Hoffenheim. Moruţan şi-a arătat talentul la EURO U21 din Slovenia şi Ungaria, acolo unde a terminat Grupa A pe locul 3, după Olanda şi Germania.", mai scriu jurnaliştii germani.

„Mai poate ajuta şi ca număr 8 sau în flancul drept”

„Pe lângă poziţia de număr 10, care este clar cea în care dă cel mai bun randament, Moruţan mai poate ajuta şi ca număr 8 sau în flancul drept, la nevoie. Contractul fotbalistului de 1.73m cu FCSB expiră în 2023 şi, în ciuda clauzei de 70 de milioane de euro, se vorbeşte despre o plecare a lui Moruţan pentru 10 milioane de euro.", scrie sursa citată.

„Moruţan are cu siguranţă talentul pentru a juca în Bundesliga. Singura întrebare rămâne ce sumă sunt dispuse să ofere Leverkusen şi Hoffenheim. 10 milioane de euro e un preţ mare, mai ales pentru un fotbalist care ar putea fi doar o soluţie de rezervă. Conform transfermarkt, valoarea jucătorului este acum de doar 2 milioane de euro. Dacă s-ar putea negocia un împrumut, cluburile germane nu ar trebui să ezite.", se arată în încheierea materialului.

Olimpiu Moruţan  este cel mai bun pasator din Liga 1, cu 11 assist-uri, are 6 goluri în cele 23 de partide.

  • 2.000.000 de euro este cota lui Moruţan, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: olimpiu morutanfcsbbundesliga 

viewscnt
Articole similare