Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ea este campioana europeană care se pregăteşte să devină procuror! "Este greu să fii student şi sportiv de mare performanţă"

Ea este campioana europeană care se pregăteşte să devină procuror! "Este greu să fii student şi sportiv de mare performanţă"
galerie foto

Sporturi

Comentarii

Ioana Sîngeorzan, medaliată în 2023 cu aur la competiţia continentală de tenis de masă rezervată sportivilor Under 19 ani, duce în paralel viaţa de sportiv, şi cea de student. Originară din Bistriţa, tânăra face Dreptul şi spune că atunci când va termina cariera de sportiv de performanţă va profesa ca procuror.

Ioana Sîngeorzan (20 de ani) este reprezentanta noului val în tenisul de masă românesc. Multiplă campioană naţională, dar şi europeană la juniori, Ioana şi-a făcut planuri pe termen lung în ceea ce priveşte cariera.

Vrea să ajungă la medalia olimpică în tenisul de masă, dar şi-a ales si profesia pe care o va urma atunci când va încheia socotelile cu sportul. Iar pentru asta îşi sacrifică mare parte a timpului liber, pe care-l dedică studiului materiilor pentru Facultatea de Drept.

„Este greu să fii student la Drept şi sportiv de mare performanţă. Eu am optat să studiez la distanţă şi îmi permite acest lucru să am un program mai lejer, să mă pot concentra şi pe antrenamente. Dacă mă duceam la o facultate cu frecvenţă normală nu ştiu dacă aş fi putut să fac faţă. Ştiu ce vreau pentru viitor, să continui cu tenisul de masă la cel mai înalt nivel, apoi să devin procuror”, a spus Ioana Sîngeorzan, componentă a lotului naţional de tenis de masă al României, pentru Sportsnet.ro. 

Ioana a avut parte până acum în carieră de multe meciuri pe muchie-de cuţit şi victorii care i-au adus medalii şi trofee la nivel naţional şi european. Cu toate astea, cel mai important triumf spune că este tocmai împotriva unei românce.

„Cea mai frumoasă victorie a mea a fost când am învins-o pe Bernadette Szocs. A fost o surpriză pentru mine, prima si singura dată când am câştigat cu ea... Bernie a fost idolul meu când eram mai mică „ - Ioana Sîngeorzan, componentă a lotului naţional de tenis de masă al României.

Campioana europeană la tenis de masă nu are superstiţii, aşa cum au mulţi sportivi, însă nu se desparte de un obiect pe care-l are în permanenţă, fie că este vorba de meciuri, antrenamente, cantonamente sau timp liber.

„Nu pot să joc fără ceas la mână, fie că este vorba de antrenament, fie de meci. De mică port ceas, fără el simt că îmi lipseşte ceva „ – Ioana Sîngeorzan, componentă a lotului naţional de tenis de masă al României.

2023, an profilic pentru Ioana Sîngeorzan

Legitimată la Bistriţa, Ioana Sîngeorzan a avut un an 2023 extrem de încărcat din punct de vedere profesional, dar tânăra a reuşit performanţe majore. În decurs de doar trei săptămânii a obţinut cele mai importante victorii din an: trei titluri balcanice (în Grecia) si un aur continental în Polonia, alături de echipa României U19, la Europenele de la Gliwice.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ioana singeorzanioana singeorzan tenis de masatenis de masa 

viewscnt
Articole similare