Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ea este noua regină a tenisului! La 21 de ani, Naomi Osaka pune mâna pe Australian Open şi urcă pe primul loc în lume

Ea este noua regină a tenisului! La 21 de ani, Naomi Osaka pune mâna pe Australian Open şi urcă pe primul loc în lume

Tenis

Comentarii

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka a învins-o, sâmbătă, pe cehoaica Petra Kvitova, scor 7-6 (2), 5-7, 6-4, în finala turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. În setul secund, Osaka a irosit trei mingi de meci.

În urma acestui succes, nipona a urcat în premieră pe primul loc WTA. Este cel de-al doilea titlu de Grand Slam al carierei pentru Naomi Osaka, după ce anul trecut a câştigat US Open-ul în faţa Serenei Williams.

 

 

Meciul a durat două ore şi 27 de minute.

Osaka a avut ocazia să câştige meciul încă din setul 2, când a condus cu 5-3 şi 40-0, însă a fost egalată şi a pierdut, scor 5-7.

Pentru japoneza de 21 de ani acesta este al doilea titlu grand slam din carieră, după ce anul trecut s-a impus la US Open.

Începând de luni, Naomi Osaka îi va lua locul Simonei Halep şi va fi noul număr 1 mondial.

Naomi Osaka - Petra Kvitova 7-6 (2), 5-7, 6-4

UPDATE: Final! Naomi Osaka este noua regină a Australiei şi noul lider WTA.

UPDATE: Încă o cădere a niponei. Osaka a ratat trei mingi de break, la 4-2, iar Kvitova şi-a făcut serviciul.

UPDATE: Game Osaka! Japoneza se desprinde la 4-2, după ce a evitat o minge de break a adversarei şi şi-a făcut serviciul.

 

 

UPDATE: Naomi Osaka revine! După ce a pierdut setul al doilea, japoneza a pierdut şi primul game al decisivului. Apoi, japoneza şi-a făcut serviciul, după care a reuşit şi break-ul! Este 2-1.

UPDATE: Avem decisiv! Petra Kvitova câştigă setul secund, deşi japoneza a avut trei mingi de meci, la 5-3. Cehoaica a câştigat în cele din urmă cu 7-5, iar câştigătoarea se va decide în decisiv.

UPDATE: Osaka îşi trece în cont primul set, în 53 de minute, scor 7-6 (2).


În afara trofeului Australian Open, câştigătoarea finalei va fi noul număr 1 mondial, începând de luni. În clasamentul live, Osaka are un avantaj de 40 de puncte faţă de Kvitova.

"Mi-a luat destul timp să cred din nou în oamenii de lângă mine, mai ales în bărbaţi, cu siguranţă. Aşa că nu prea eram încrezătoare să fiu singură undeva. Mi-aduc aminte de prima dată când am fost singură în vestiar, la un club din Praga, şi m-am dus la echipa mea şi am spus: <A fost prima dată când am fost singură acolo şi, da, a fost bine astăzi, m-am simţit în regulă>. Acele trei luni au fost foarte, foarte dificile... A trebuit să fiu puternică şi să nu gândesc în mod negativ despre ceea ce s-a întâmplat, dar acele gânduri erau acolo. Da, a fost o călătorie lungă. Să fiu sinceră, cred că nu multă lume credea că o să o fac din nou, să fiu pe teren şi să joc tenis la acest nivel", a declarat Kvitova, potrivit Reuters.

La rândul ei, Osaka a spus: "Cred că pentru mine este vorba de experienţă. Am fost în turul al treilea, am fost blocată acolo doi ani. Imediat ce am putut să să trec de acel nivel, am ajuns din nou aici (n.r. - în finală) şi cred că este vorba doar de o problemă de exprienţă şi de încredere pentru mine, mereu mi s-a părut aşa. Mi-ar plăcea să spun că sunt atât de bună, dar joc împotriva celor mai bune jucătoare din lume şi joc trei seturi majoritatea timpului. Este mai mult o bătălie de voinţă la acest punct. Ce aş scoate în evidenţă este că nu renunţ şi sunt mândră de asta. Sunt momente foarte echilibrate în meci şi nu m-aş ierta dacă aş avea o cădere sau un moment în care aş accepta înfrângerea. Ori de câte ori am o înfrângere grea, ca la Brisbane, ultima dată, învăţ din ea. Din acea înfrângere am scos faptul că nu am încercat cu adevărat sută la sută. La acest tuneu, nu am fost concentrată să câştig, am vrut doar să mă asigur că am încercat sută la sută la fiecare punct. Sunt încă aici, deci, din fericire, asta a ţinut", a declarat jucătoarea de 21 de ani, după victoria din meciul cu Karolina Pliskova, din semifinale.

Afla mai multe despre: osaka 

viewscnt
Articole similare