Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa care l-a avut în mână pe Olimpiu Moruţan: ”Am negociat 3 săptămâni, am vorbit în fiecare zi!”

Echipa care l-a avut în mână pe Olimpiu Moruţan: ”Am negociat 3 săptămâni, am vorbit în fiecare zi!”

Superliga

Comentarii

Olimpiu Moruţan s-a format la ”U” Cluj, dar ardelenii l-au pierdut liber de contract după ce echipa a intrat în faliment. Ioan Ovidiu Sabău, actualul manager al ”şepcilor roşii”, spune că a făcut mari eforturi să-l păstreze, dar nu a avut succes.

Moruţan este unul dintre cei mai interesanţi tineri jucători din Liga 1. La doar 18 ani, este titular la FC Botoşani şi a prins un transfer la FCSB, unde va juca din vara care urmează. Moruţan a fost însă format de ”U” Cluj, de unde a plecat liber de contract, în vara lui 2016. Universitatea intrase în faliment şi urma să se înfiinţeze o nouă echipă. Însă Moruţan n-a fost încântat de perspective.

Ioan Ovidiu Sabău, unul dintre cei care au pus umărul la reînfiinţarea Universităţii Cluj, spune că a încercat atunci să-l păstreze pe Moruţan, pe care-l vedea un mare talent, deşi avea doar 16 ani. Însă mijlocaşul a semnat până la urmă cu FC Botoşani, care l-a vândut mai departe la FCSB pentru un milion de euro.

”Păi am negociat eu cred că cel puţin trei săptămâni, aproape în fiecare zi am ţinut legătura cu el, ni l-am dorit foarte mult. Dar noi n-aveam echipă echipă, era desfiinţată, iar acei jucătorim, fiind şi foarte talentaţi, având şi impresari, au trebuit să plece. Mi l-aş fi dorit foarte mult pe Moruţan. Mă bucur pentru el că a crescut foarte mult, s-a maturizat, a jucat la 18 ani în Liga 1 şi iată cât de mult a contat pentru el să joace în această perioada, să-l ia şi Steaua până la urmă. Nu-i uşor, da, nu-i uşor, dar el ca şi persoană, ca şi om, am înţeles că e un băiat foarte serios. Dar e concurenţă, mai sunt şi alţi jucători mult mai cu experienţă decât el”, a declarat Neluţu Sabău.
 

Afla mai multe despre: fc botosaniolimpiu morutannelutu sabaufcsb 

viewscnt
Articole similare