Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa de Formula 1 Force India va fi preluată de un grup de investitori

Echipa de Formula 1 Force India va fi preluată de un grup de investitori

Formula 1

Comentarii

Echipa de Formula 1, Force India, plasată în administrare judiciară, va fi preluată de un grup de investitori între care se află şi Lawrence Stroll, tatăl pilotului Lance Stroll, relatează Le Figaro.

Acest consorţiu, în care se mai află omul canadian de afaceri Andre Desmarais, Jonathan Dudman de la firma Monaco Sports and Management, John Idol, conducător al casei de modă Michael Kors, investitorul John McCaw Jr, experteul financiar Michael de Picciotto şi  asociatul lui Lawrence Stroll, Silas Chou, a semnat un acord cu administratorii şi conducătorii echipei indiene.

Detalile financiare nu au fost dezvăluite.

Acest acord va permite păstrarea celor 405 angajaţi şi găsirea de fonduri pentru restabilirea solvabilităţii firmei, se arată în comunicatul Force India.

Echipa are sediul la Silverstone, în Marea Britanie, fiind patronată de controversatul om de afaceri indian Vijay Mallya. Acesta este cercetat în India, pentru o datorie de un miliard de euro rezultată după falimentul companiei aeriene Kingfisher. Mallya este acuzat în ţara sa de fraudă şi nereguli financiare, în legătură cu un împrumut obţinut de Kingfisher.

Force India a fost cea mai de succes echipă anul trecut, după cele trei mari team-uri Mercedes, Ferrari şi Red Bull.

Afla mai multe despre: formula 1force indiasilverstonemonaco sportsmanagement 

viewscnt
Articole similare