Experiențe împreună.
You are here:

Echipa de tradiţie, fuziune pentru serile de Liga 1! Cluburile vizate şi anunţul primarului: "Acesta trebuie să fie proiectul"

Echipa de tradiţie, fuziune pentru serile de Liga 1! Cluburile vizate şi anunţul primarului: "Acesta trebuie să fie proiectul"

Fotbal intern

Comentarii

Un plan îndrăzneţ a fost pus la cale de controversatul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în privinţa echipelor de fotbal din Maramureş. Edilul şi-a dorit o fuziune între Comuna Recea, din Liga 2, şi Minaur Baia Mare, o echipă care ar fi promovat în Liga 1, consideră acesta.

Fuziunea plănuită în fotbalul românesc

Spre finalul actualului sezon, Minaur Baia Mare se află la barajul de promovare în Liga 2, în timp ce Comuna Recea se luptă pentru evitarea retrogradării din liga secundă. Totuşi, destinele celor două cluburi s-ar fi putut uni pentru a crea o echipă mai puternică a judeţului Maramureş, după cum afirmă Cherecheş. 

Propunerea a venit în urmă cu două sezoane, iar la discuţii au fost participat oameni din ambele părţi. Totuşi, fuziunea nu s-a mai realizat, deşi ideea a rămas în continuare şi ar putea avea pe viitor. 

De asemenea, Cherecheş a mai anunţat că numele echipei din Baia Mare ar putea fi schimbat din Minaur în Minerul. 

"Era o ipoteză cea a desfiinţării (n.r. - după ce Minaur a pierdut promovarea în Liga 2 în faţa echipei din Comuna Recea, în sezonul trecut). Şi o întrebare pe care am lansat-o la o discuţie cu jucătorii. Eu le-am spus foarte clar înainte de momentul final înainte de cele două meciuri cu cei de la Recea. 

Mi s-a părut o prostie acest parcurs, am avut discuţii cu un an înainte şi cu cei de la Recea şi cu cei de la Consiliul Judeţean să fuzionăm şi să facem o echipă solidă unde să investească Municipiul Baia Mare şi Consiliul Judeţean şi lucrurile ar fi funcţionat mult mai uşor şi mult mai ieftin. 

Astăzi, cu o astfel de construcţie, o echipă a Maramureşului ar fi promovat în Liga 1. Dar, astăzi avem o echipă Recea care funcţionează în Liga 2, dar a cheltuit bani mulţi acolo. Şi este o ligă scumpă dacă nu mergi spre promovare. Avem echipa noastră, Minaur, dar probabil se va numi Minerul această echipă. Cred că va promova în Liga 2. Şi unii şi alţii, scuzaţi-mi franceza, am fi tâmpiţi dacă nu am înţelege că acesta trebuie să fie proiectul şi că nu e momentul să aruncăm banii pe fereastră", a declarat primarul pentru Fanatik

Cătălin Cherecheş e primar de 10 ani, e la al treilea mandat, dar a avut parte de numeroase controverse în funcţie, fiind şi suspendat de două ori. 

Cine e Minaur Baia Mare

Înfiinţată în 1948 sub numele de CSM Baia Mare, prin fuziunea dintre Phoenix Baia Mare şi Minaur Baia Mare, echipa a avut mai multe denumiri de-a lungul timpului, printre care: Metalul Baia Mare, Energia Trustul Miner Baia Mare, Minerul Baia Mare, FC Baia Mare sau FC Maramureş Baia Mare

Clubul a jucat finala Cupei României în 1959 şi 1982, iar în Liga 1 cea mai bună performanţă e obţinerea unui loc patru. 

Pe plan european, FC Baia Mare a jucat în Cupa Cupelor împotriva lui Real Madrid, în sezonul 1982-1093, când echipa din Spania era antrenată de Di Stefano. După 0-0 în tur, echipa din România a fost învinsă în retur cu 5-2. 

Clubul a fost desfiinţat în 2010, din cauza problemelor financiare, dar a revenit în comptiţii în 2012, apoi a mai trecut printr-o inactivitate în 2016. 

 

viewscnt
Articole similare
Anamaria Prodan și-a înnebunit fanii! Cu gândul la Reghecampf, ea apare aproape...