Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa din Liga 1 care se va bucura de o investiţie de 50 de milioane de euro. Are în spate un sponsor foarte puternic şi vrea să ajungă o forţă în România

Echipa din Liga 1 care se va bucura de o investiţie de 50 de milioane de euro. Are în spate un sponsor foarte puternic şi vrea să ajungă o forţă în România

Superliga

Comentarii

O echipă din Liga 1 se va bucura de o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro. FC Argeş ar urma să aibă un stadion nou, promit autorităţile locale, care susţin că arena ar putea fi gata în 2023-2024. Piteştenii îşi propun să ajungă o forţă a campionatului şi vor să ajungă în cupele europene.

FC Argeş, echipă care se luptă să intre în play-off-ul Ligii 1, va fi principala beneficiară a unui stadion nou, care va necesita investiţii de aproximativ 50 de milioane de euro. Proiectul ar putea fi demarat în acest an şi ar putea fi terminat în 2023-2024.

FC Argeş, echipa din Liga 1 care se va bucura de o investiţie de 50 de milioane de euro

Piteştiul este unul dintre oraşele importante în istoria fotbalului românesc. FC Argeş are în palmares două titluri de campioană şi este echipa care i-a dat, printre alţii, pe marele Nicolae Dobrin şi pe Adi Mutu. După o perioadă tumultoasă, în care a trecut prin grave probleme financiare, FC Argeş a revenit în Liga 1 la finalul sezonului trecut.

Însă autorităţile locale nu se mulţumesc cu atât. FC Argeş ar urma să se bucure de un stadion nou, de 15-17.000 de locuri, într-o investiţie care se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Proiectul a fost deja depus la Compania Naţională de Investiţii şi investiţia a fost aprobată:

”Compania Naţională de Investiţii a aprobat un stadion de 15.000-17.000 de locuri, ultramodern. Probabil că va fi cel mai modern stadion din România, de această capacitate. Stadionul va fi unul doar pentru fotbal. Sperăm ca în toamnă să obţinem autorizaţie de construcţie şi, în maximum doi ani, să jucăm în cupele europene pe acest stadion”, a mărturisit Viorel Tudose, principalul finanţator al lui FC Argeş.

”Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro. Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, a spus Cristian Gentea, primarul din Piteşti, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o în urmă cu aproximativ 3 luni.

Cine este Viorel Tudose, principalul finanţator al lui FC Argeş

FC Argeş are în spate şi un sponsor puternic. Născut în 1970, în Râmnicu-Sărat, Viorel Tudose este unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din România. Omul de afaceri deţine, printre altele, compania Getica 95, care activează pe piaţa de energie.

În acest moment, Getica 95 deţine o cotă de 9,36% din piaţa de energie din România, dar compania este în continuă dezvoltare. Pe anul fiscal 2019, ultimul afişat pe site-un Ministerului de Finanţe, Getica 95 a avut venituri totale de 215,7 milioane de euro şi un profit de 6,2 milioane de euro.

De-a lungul timpului, Viorel Tudose a mai investit la Gloria Buzău şi şi la HCM Buzău, dar s-a retras după unele neînţelegeri cu autorităţile locale. Ulterior, a vrut să le preia pe ACS Poli şi pe U Cluj, însă negocierile nu s-au încheiat cu succes. Viorel Tudose a ajuns astfel investitor principal la FC Argeş, una dintre marile echipe din România.

În acest sezon, FC Argeş este una dintre revelaţiile campionatului şi este la doar un punct distanţă de locurile de play-off, cu două etapăe rămase până la finalul sezonului regular.

Afla mai multe despre: fc arges 

viewscnt
Articole similare