Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa Ferrari, amendată cu 50.000 de euro după ce un mecanic a fost lovit de Raikkonen la boxe

Echipa Ferrari, amendată cu 50.000 de euro după ce un mecanic a fost lovit de Raikkonen la boxe

Formula 1

Comentarii

Echipa Ferrari a fost amendată cu 50.000 de euro, după ce un mecanic al său a fost serios accidentat, duminică, de monopostul pilotat de finlandezul Kimi Raikkonen, în turul 36/57 al Marelui Premiu al Bahrainului, informează AFP.

Comisarii cursei, care au examinat incidentul, au apreciat că "echipa a lăsat monopostul să plece într-un mod periculos pentru personalul său, lucru ce a dus la un accident".

Mecanicul, al cărui nume este Francesco, a suferit o fractură de tibie şi peroneu.

Aflat pe locul al treilea, Raikkonen a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri în cursa care contează pentru etapa secundă a Campionatului Mondial de Formula1. Operatorul cricului pentru trenul faţă de roţi a coborât monopostul, deşi roata stânga-spate se blocase şi nu fusese schimbată. Pilotul finlandez a înţeles că schimbul a fost efectuat şi a plecat de pe loc, acroşând unul dintre mecanicii care lucrau la roata blocată. loto grecia kino

Mecanicul a primit îngrijiri medicale pe linia boxelor, apoi a fost transportat la spital.

Raikkonen a parcurs câteva zeci de metri cu trei pneuri de compoziţie supersoft şi una soft, înainte de a i se cere imperios de la boxe să oprească maşina. Finlandezul a ieşit nervos din monopost şi s-a dus direct la vestiare, aruncând în perete o sticlă de apă.

Acest accident, care a ţinut ceva timp linia boxelor închisă, i-a permis coechipierului lui Raikkonen, germanul Sebastian Vettel, să câştige în Bahrain. Vettel avea şi el o a doua intrare programată, ceea ce îi putea pune în pericol locul de lider, de câtre al doilea clasat, finlandezul Valtteri Bottas, cu o strategie cu o schimbare. Din cauza accidentului, germanul a încercat şi reuşit să termine cursa cu un singur schimb de pneuri, deşi s-a confruntat cu o presiune din partea lui Bottas, în ultimele tururi.

Afla mai multe despre: amendaferrariraikkonen 

viewscnt
Articole similare