Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa fondată de Lewis Hamilton îl va avea în componenţă pe francezul Sebastian Loeb, de nouă ori campion mondial la raliuri

Echipa fondată de Lewis Hamilton îl va avea în componenţă pe francezul Sebastian Loeb, de nouă ori campion mondial la raliuri

Sporturi

Comentarii

Francezul Sebastian Loeb, de nouă ori campion mondial la raliuri, şi spaniola Cristina Gutierrez vor concura pentru echipa X44 fondată de Lewis Hamilton, care va participa în campionatul Extreme E, relatează bbc.com.

Cristina este un talent în devenire, cu un mare viitor, iar Sebastian este un pilot pe care îl admir de mulţi ani”, a declarat Hamilton.

Loeb, în vârstă de 46 de ani, a câştigat titlul mondial la raliuri în perioada 2004-2012. Gutierrez, în vârstă de 29 de ani, a fost prima femeie pilot care a încheiat Raliul Dakar la clasa auto, în 2017.

Lewis Hamilton, care a câştigat în acest an pentru a şaptea oară titlul mondial la Formula 1, s-a alăturat Extreme E în septembrie, datorită faptului că această competiţie, care va începe în martie 2021, va atrage atenţia asupra importanţei mediului înconjurător şi a sustenabilităţii. La competiţia off-road participă vehicule electrice, iar etapele au loc în locuri afectate de schimbările climatice. Calendarul pe 2021 include etape în Arabia Saudită, Senegal, Groenlanda, Brazilia şi Argentina.  

Fiecare echipă participantă are în componenţă o femeie şi un bărbat piloţi, pentru a promova egalitatea între sexe.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: loebhamilton 

viewscnt
Articole similare