Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa ideală la naţională. Piţurcă a ales cei mai buni jucători pe care i-a antrenat ca selecţioner. Cum l-a lăsat Tamaş mut de uimire

Echipa ideală la naţională. Piţurcă a ales cei mai buni jucători pe care i-a antrenat ca selecţioner. Cum l-a lăsat Tamaş mut de uimire
Comentarii

Victor Piţurcă a ales echipa ideală formată din jucătorii pe care i-a antrenat la echipa naţională. Fostul selecţioner a dezvăluit şi jucătorul care i-a rămas în suflet.

Victor Piţurcă şi-a petrecut la naţionala României cea mai mare parte a carierei de antrenor, pe care a pregătit-o în trei rânduri: iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 şi iunie 2011 - octombrie 2014.

În tot acest timp, Piţurcă a avut ocazia să lucreze atât cu jucătorii care au format Generaţia de Aur, cât şi cu cei din generaţiile următoare.

Victor Piţurcă şi-a ales echipa ideală formată din jucătorii pe care i-a antrenat la naţională

În aventurile sale la echipa naţională, Victor Piţurcă a lucrat cu câţiva dintre cei mai mari jucători in istoria României, cu ar fi Gică Hagi, Gică Popescu, Cristi Chivu, Adi Mutu sau Adi Ilie. Piţurcă spune că preferatul său a rămas Bogdan Lobonţ, care l-a impresionat prin felul în care îşi aşeza colegii în teren.

Cosmin Contra, Răzvan Raţ, Gabi Tamaş şi Ovidiu Sabău fac şi ei parte din preferaţii lui Victor Piţurcă:

Portar: Cel mai ataşat sufleteşte sunt de Bogdan, de Lobonţ. Dar Stelea, Lobonţ, Tătăruşanu au fost toţi trei extraordinari. Ca Lobonţ, să îşi conducă echipa din poartă, mai rar. Eu îi prevedeam un viitor mare ca antrenor. Am vrut să îl iau cu mine la Craiova şi nu a venit.

Fundaş dreapta: Petrescu era foarte inteligent ca fundaş, Cosmin, în schimb, trăgea echipa după el, era atac- apărare, atac-apărare.

Fundaş stânga: Despre Raţ... El, din punctul meu de vedere, era cel mai bun, dar şi Filipescu era un jucător extraordinar.

Fundaşi centrali: Gică Popescu, Cristian Chivu, Gabi Tamaş, toţi fotbalişti mari. Mai rar găseşti jucători ca Gabi Tamaş. Gabi, dacă avea ruptură, el juca.

Mijlocaşi defensivi: E foarte greu să zic, Gâlcă, Dorinel Munteanu, Ionuţ Lupescu erau nişte jucători incredibili. Rădoi era sub ei ca mijlocaş central.

Mijlocaşi ofensivi: Hagi, Sabău, jucători fantastici. Sabău era un jucător incredibil. Îl lăsăm pe Hagi, că Hagi este cu o clasă peste toată lumea.

Atacanţi: Adrian Ilie, formidabil. Mutu, Viorel (n.r. Moldovan), Craioveanu...

În perioada în care a fost selecţioner, Victor Piţurcă şi-a adus contribuţia pentru calificarea României la EURO 2000, EURO 2008 şi EURO 2016. În schimb, n-a reuşit niciodată să ducă naţionala la o Cupă Mondială.

Afla mai multe despre: victor piturca 

viewscnt
Articole similare