Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Barcelona '92! Dream-team-ul dus de Johan Cruyff spre prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria clubului

Echipe de legendă | Barcelona '92! Dream-team-ul dus de Johan Cruyff spre prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria clubului

EURO

Comentarii

Barcelona este unul dintre cele mai iubite si mai galonate cluburi din istoria fotbalului. Catalanii au în palmares o mulţime de trofee însă succesul în cea mai importantă competiţie intercluburi a venit destul de târziu. Barca pierduse deja două finale de Cupa Campionilor, în 1961, cu Benfica, şi în 1986, cu Steaua, şi a fost nevoie de geniul unui olandez pentru ca gruparea blaugrana să ajungă în top.

  • Nu rata Euro Center, în fiecare luni şi marţi, de la 19:00, pe Telekom Sport 3.

Johan Cruyff s-a intors in 1988 in Catalunya, ca antrenor, si a rescris istoria Barcelonei. A introdus filosofia fotbalului total si creat o echipa fantastica. Cu fotbalisti precum Koeman, Guardiola, Salinas, Bakero, Laudrup sau Stoickhov in lot, a castigat toate trofeele interne, Cupa Cupelor iar in 1992 a venit si succesul mult asteptat.



A fost prima editie a Ligii Campionilor in care au existat grupe iar trupa lui Cruyff a terminat prima in fata lui Sparta Praga, Benfica si Dinamo Kiev. Catalanii au ajuns fara prea mari emotii in finala, unde a urmat cel mai dificil adversar, Sampdoria lui Vujadin Boskov. Italienii veneau dupa primul dar si singurul titlu din istorie si aveau o echipa plina de staruri. Pagliuca, Katanec, Lombardo, Cerezo, Mancini sau Vialli formau o echipa extrem de spectaculoasa care putea sa se bata de la egal la egal cu orice adversar.

Si lucrurile nu au stat diferit nici in marea finala de pe Wembley. Tabela a ramas neschimbată pana in minutul 112, atunci cand Ronald Koeman a inscris golul victoriei dintr-o lovitura libera marca inregistrata.

De atunci au mai urmat alte 4 Cupe ale Campionilor insa pentru multi fani blau-grana, succesul de pe Wembley ramane poate cel mai frumos din istorie.
 

Afla mai multe despre: barcelona 1992 

viewscnt
Articole similare