Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Bayern Munchen: clubul care a dominat jumătatea anilor '70. Parcursul perfect culminat cu trei Cupe ale Campionilor

Echipe de legendă | Bayern Munchen: clubul care a dominat jumătatea anilor '70. Parcursul perfect culminat cu trei Cupe ale Campionilor

EURO

Comentarii

Fotbalul european a fost dominat în anii '70 de echipe din doar trei campionate. Începutul deceniului i-a avut în prim plan pe olandezi, iar finalul le-a aparţinut englezilor. Între cele două perioade, s-a interpus dominaţia germană, cu reprezentanta sa cea mai de seamă.

Anii '70 au însemnat pentru Bayern Munchen epoca de aur a clubului. Echipa bavareză începuse deja să acapareze trofeele în campionat, când a triumfat pentru prima dată în Cupa Campionilor. Se întâmpla în 1974, când, după o un prim meci, în care au remizat la 1 cu Atletico Madrid, bavarezii s-au impus la rejucare cu 4-0.

A fost doar începutul pentru echipa de aur a lui Bayern. Au urmat încă două trofee europene. În 1975, nemţilor le-a ieşit în cale Leeds. S-au impus cu 2-0, dar Franz Beckenbauer declara după finală că: "Am marcat două goluri norocoase. Suntem campioni, dar am avut foarte mult noroc". Iar Zeiţa Fortuna a fost din nou de partea lui Bayern, un an mai târziu. Bavarezii au încheiat seria senzaţională cu trei trofee în Cupa Campionilor, în faţa lui Saint Etienne. Roth a înscris unicul gol al finalei de la Glasgow.

Figurile centrale din anii de glorie ai clubului german numără patru nume. Franz Beckenbauer, Gerd Muller şi Uli Hoenes au fost pe teren în toate cele trei finale din ani 70, în timp ce Karl Heinz Rummenigge le-a prins doar pe ultimele două. Toţi patru au cifre extraordinare în tricoul lui Bayern. Beckenbauer şi Gerd Muller au peste 400 de partide disputate pentru echipa din Munchen, în timp ce, Rummenigge şi Hoenes au jucat şi ei aproape întreaga carieră în Bavaria.

Acum, Rummenigge şi Hoenes au funcţii de conducere în club. Beckenbauer a fost preşedintele lui Bayern timp de 15 ani, iar Gerd Muller a antrenat echipa a doua a clubului din 1992 până în 2014, când a fost diagnosticat cu Alzheimer.

LEGENDE BAYERN MUNCHEN

Franz Beckenbauer: 439 de meciuri - 64 de goluri
Gerd Muller: 453 de meciuri - 398 de goluri
Karl Heinz Rummenigge: 310 meciuri - 162 de goluri
Uli Hoenes: 239 de meciuri - 86 de goluri

Afla mai multe despre: rummeniggehoenesbayernmunchenrummenigge 

viewscnt
Articole similare