Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de Legendă | Cum arăta Valencia la începutul anilor 2000. Trupa în care Adi Ilie a devenit "Cobra" şi care în 2002 devenea campioana Spaniei

Echipe de Legendă | Cum arăta Valencia la începutul anilor 2000. Trupa în care Adi Ilie a devenit "Cobra" şi care în 2002 devenea campioana Spaniei

EURO

Comentarii

La inceputul anilor 2000 in fotbalul European o echipa atragea toate privirile, Valencia. Formatia antrenata de argentinianul Hector Raul Cuper a fost de doua ori la rand aproape de cel mai important trofeu intercluburi.

  • Nu rata EURO CENTER, în fiecare marţi, de la 18:30, Telekom Sport 3! Tot ce trebuie să ştii despre marile campionate ale Europei

In 2000, cu fotbalisti precum Canizares, Mendieta, Claudio Lopez sau Killy Gonzalez, Liliecii au sfidat toate cotele si au ajuns pana in marea finala de la Paris. Real Madrid s-a dovedit insa mult prea puternica. Valencia a pierdut fara drept de apel, 0-3. Romanul Adrian Ilie a evoluat in ultimele 20 de minute.



In urmatorul sezon Valencia a avut sansa revansei, a ajuns din nou in ultimul act insa blestemul a lovit din nou. Adversar a fost Bayern-ul lui Ottmar Hittzfeld, un antrenor care cucerise déjà Liga Campionilor cu Borussia Dortmund in 1997.

Finala din 2001 avea sa fie finala penalty-urilor. Mendieta a deschis scorul din lovitura de la 11 metri dupa doar 3 minute. Nemtii au avut sansa egalarii insa Scholl a irosit o lovitura de pedeapsa. Egalarea avea sa vina in minutul 50, tot din penalty,  unul transformat fara emotii de Effenberg. Echilibrul s-a mentinut timp de 120 de minute, apoi totul s-a decis, evident, la lovituri de la 11 metri.

Si aici dramatismul a continuat. S-au executat 7 serii iar Mauricio Pellegrino a fost cel care a ratat penalty-ul decisiv. A fost a doua finala consecutiva pierduta de Valencia si de Hector Cuper.

Dupa 2 dezamagiri imense si 3 sezoane mai tarziu Liliecii au avut in sfarsit motive sa sarbatoreasca. Trupa antrenata atunci de Rafa Benitez a cucerit primul trofeu european, Cupa Uefa, dupa o finala cu Marseille apoi au triumfat si in Supercupa Europei in fata lui Porto. Aveau sa fie ultimele trofee europene din istoria Valenciei, insa fanii raman optimisti si spera ca echipa lor sa revina cat mai repede in elita fotbalului.
 

Afla mai multe despre: valenciaeuropa,  

viewscnt
Articole similare