Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Hamburg 1983, formaţia care a pus capăt dominaţiei engleze în Cupa Campionilor Europeni

Echipe de legendă | Hamburg 1983, formaţia care a pus capăt dominaţiei engleze în Cupa Campionilor Europeni

EURO

Comentarii

Anii '80 au fost anii de glorie pentru Hamburg. Echipa din nordul Germaniei a cunoscut cele mai mari performante iar fanii îşi amintesc cu plăcere de perioada in care Magath, Kaltz sau Hrubesch erau un adevarat cosmar pentru adversari.

  • NU RATA EURO CENTER, în fiecare luni şi marţi, de la 17:30, Telekom Sport 3


În 1980, Hamburg a bifat prima finala de Cupa Campionilor, pierduta insa in fata surprinzatoarei Nottingham Forest. Antrenorul Branko Zebec a fost demis, insa nu din cauza rezultatelor, ci din cauza problemelor cu alcoolul. Secundul Aleksander Ristic a asigurat interimatul apoi pe banca echipei din nordul Germaniei a ajuns Ernst Happel. Avea sa urmeze cea mai frumoasa perioada din istoria lui Hamburg.



In primul sezon, antrenorul austriac a castigat titlul si a ajuns pana in finala Cupei Uefa, pierduta in fata lui Goteborg, echipa antrenata de Sven Goran Ericsson.

Apoi a urmat poate cel mai frumos sezon din istorie. Cu fotbalisti precum Magath, Kaltz sau Hrubesch, Hamburg a castigat titlul la golaveraj in fata lui Bremen. Trupa lui Happel avea sa stabileasca si un record impresionant, timp de un an nu a cunoscut infrangerea in Germania, record care a rezistat pana in 2013.

Insa marea realizare a venit in Europa, acolo unde Hamburg a reusit sa puna capat dominatiei engleze in Cupa Campionilor. Dupa un parcurs dificil, in care a eliminat Dinamo Berlin, Olympiacos, Dinamo Kiev si Real Sociedad, trupa lui Happel a infruntat marele Juventus, intr-o finala arbitrata de romanul Nicolae Rainea.

Partida a fost decisa de reusita lui Felix Magath, una dintre cele mai frumoase din istoria cupelor europene.

Ernst Happel a devenit astfel primul antrenor care a cucerit Cupa Campionilor cu doua echipe diferite, dupa succesul cu Feyenoord din 1970. Happel ramane pana astazi cel mai titrat antrenor din istoria lui Hamburg, cu 2 titluri, o cupa si o cupa a campionilor.

Acum vremurile in care echipa din nordul Germaniei domina Europa sunt doar o amintire indepartata. Hamburg a retrogradata pentru prima oara in istorie insa fanii raman optimisti si spera ca echipa lor sa revina cat mai repede in elita fotbalului german… si nu numai.

Afla mai multe despre: echipe de legendahamburg1983euro center 

viewscnt
Articole similare