Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă la Euro Center | Celtic Glasgow şi performanţa prin care scoţienii au intrat în istorie

Echipe de legendă la Euro Center | Celtic Glasgow şi performanţa prin care scoţienii au intrat în istorie

EURO

Comentarii

Celtic Glasgow este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din lume. Clubul a fost înfiinţat în 1887 şi în 131 de ani de existenţă a ajuns la 49 de titluri în Scoţia. Performanţă depăşită în toată lumea doar de marea rivală din oraş, Glasgow Rangers care are 54 de titlul de campioană.

Sezonul 1966-1967 a fost cel mai bun din istoria echipei. Celtic a participat în cinci competiţii şi le-a câştigat pe toate. Cel mai important trofeu a fost obţinut pe 25 mai la Lisabona, acolo unde verzii au învins-o pe Inter Milano în finala Cupei Campionilor. A fost o victorie de răsunet contra lui Inter, care era antrenată de Helenio Herrera şi îi avea în primul 11 pe Facchetti şi Mazzola.

Celtic a intrat în istorie cu performanţa din Portugalia. A devenit primul club britanic care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, iar jucătorii antrenaţi de Jock Stein au fost supranumiţi Leii de la Lisabona, pentru că au reuşit să o domine pe inter, care jucase trei finale în ultimele patru sezoane şi se impusese de două ori.

Celtic a mai jucat o finală, în 1970, iar de atunci nicio echipă din Scoţia nu a mai reuşit să joace cu trofeul pe masă, fie că a fost vorba de Cupa Campionilor sau Liga Campionilor.

Nu rata emisiunea Euro Center, în fiecare săptămână, luni şi marţi, de la 17:30, Telekom Sport 3.

 

Afla mai multe despre: celtic glasgowechipe de legendaeuro center 

viewscnt
Articole similare