Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de Legendă | Manchester United: Class of '92 şi povestea celei mai dramatice finale de Liga Campionilor din istorie! Trofeul cucerit de Sir Alex în 1999

Echipe de Legendă | Manchester United: Class of '92 şi povestea celei mai dramatice finale de Liga Campionilor din istorie! Trofeul cucerit de Sir Alex în 1999

EURO

Comentarii

1999 rămâne un an pe care fanii lui Manchester United nu-l vor uita niciodată. Atunci trupa legendarului Sir Alex Ferguson a cucerit 4 trofee. Fanii diavolilor au avut parte însă de un sezon plin de dramatism. În campionat, United a castigat titlul la doar un punct diferenţă în faţa lui Arsenal în timp ce în finala Cupei s-a impus 2-0 in faţa lui Newcaste.

  • Nu rata Euro Center, în fiecare marţi, de la 18:30, la 20:30, pe Telekom Sport 3.

Însă cu siguranţă cel mai important moment al sezonului rămâne finala Ligii Campionilor de la Barcelona, împotriva lui Bayern Munchen. Ferguson a fost nevoit sa inoveze din cauza suspendarilor lui Keane şi Scholes, dar şi a accidentarii lui Henning Berg. Giggs a evoluat ca mijlocaş dreapta, Beckham în centru însă banca avea să se dovedească decisivă, şi asta datorită celor doi atacanti care au schimbat istoria lui United, Ole Gunnar Solskjaer şi Teddy Sheringham.



Până la acel moment Bayern însepuse perfect meciul. Dupa doar 6 minute Mario Basler a deschis scorul dintr-o lovitură liberă.

United si-a revenit destul de repede insa Oliver Kahn s-a dovedit de neinvins. Dupa pauza nemtii au avut o multime de sanse sa inchida meciul insa rand pe rand Basler, Jancker sau Effenberg s-au intrecut in ratari.

Manchester United 1999 - echipa care a realizat tripla sub comanda lui Sir Alex Ferguson

Timpul trecea in favoarea lui Bayern iar totul parea sa fie decis. Dar Ferguson a mutat decisiv. I-a introdus pe Sheringham si Solskjaer care aveau sa ofere poate cel mai socant final din istoria finalelor Champions League. In minutul 91, dupa un corner executat de Beckham, Sheringham a restabilit egalitatea.

Toata lumea se pregatea de prelungiri insa in minutul 93 United a obtinut un nou corner. Beckham a executat din nou, Sheringham a deviat iar Solskjaer a fost omul potrivit la locul potrivit si a inscris golul unei victorii la care in urma cu doar cateva minute niciun fan Manchester United nu mai visa.

Sezonul de vis a fost completat cu Victoria din Cupa Intercontinentala, impotriva lui Palmeiras iar pentru multi 1999 ramane poate cel mai frumos an din istoria lui Manchster United.

Afla mai multe despre: manchester unitedliga campionilor 

viewscnt
Articole similare