Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Marseille '93. Echipa care a învins marele Milan în prima finală de UEFA Champions League

Echipe de legendă | Marseille '93. Echipa care a învins marele Milan în prima finală de UEFA Champions League

EURO

Comentarii

1993 a fost anul în care Cupa Campionilor Europeni a devenit istorie, iar competiţia a căpătat un nou nume, Liga Campionilor. Marseille şi AC Milan au jucat prima finală, după un sezon în care au apărut, în premieră, grupele.

La Munchen, pe Olympia Stadion, Milan venea cu o echipă plină de nume mari. Maldini, Costacurta, Rijkaard, Van Vasten, Donadoni şi Massaro. Marseille îi avea pe Barthez, Alan Boksic, Rudi Voller, Deschamps şi Abedi Pele. Ghanezul era unul dintre fotbaliştii momentului, iar la începutul anilor 90 era considerat cel mai mare fotbalist din istoria Africii. Pe banca lui Marseille era belgianul Raymond Goethals, care dusese Belgia până pe locul trei la Euro 1972, cu Anderlecht câştigase Cupa Cupelor şi Supercupa Europei, iar cu Standard campionatul. 
  • Nu rata Euro Center, în fiecare luni şi marţi, de la 19:00, pe Telekom Sport 3.
Milanul lui Capello venea după 10 victorii consecutive, dar nu a mai câştigat şi în finală. O lovitură de cap a lui Basile Boli a decis finala. Marseille devenea prima echipă din Franţa care cucerea trofeul, însă succesul a fost umbrit de un scandal imens. 
 
 
Finanţatorul echipei, Bernanrd Tapie, a fost acuzat că mituise cu o săptămâna înaintea finalei câţiva jucători de la Valenciennes cu scopul de a câştiga campionatul în Franţa. Tapie a fost condamnat ulterior, Marseille a fost retrogradată şi i-a fost retras titlul. Jean Jacques Eydelie, unul dintre jucătorii de la Marseille, care a fost implicat în mituirea jucătorilor de la Valenciennes a recunoscut că el şi colegii săi au făcut nişte injecţii care le-a dat o forţă ciudată la finala cu Milan. Un singur om a refuyat, spunea Eydelie. Rudi Voller. 

Afla mai multe despre: echipe de legendamarseille 

viewscnt
Articole similare