Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de legendă | Nottingham Forest: una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului

Echipe de legendă | Nottingham Forest: una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului

EURO

Comentarii

Brian Clough e omul care a rescris istoria lui Nottingham Forest. Dupa o aventura de doar 44 de zile la Leeds, antrenorul a ajuns pe banca rosilor, in liga secunda. Clough i-a cucerit repede pe jucatori, pe suporteri si chiar si pe ziaristi.

Alaturi de secundul Peter Taylor, a pus bazele uneia dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului. McGovern, O'Hare, O'Neill sau Robertson au ajuns la Nottingham, echipa a promovat in prima Liga si in sezonul urmator a reusit ceea ce parea imposibil: a cucerit titlul in fata marelui Liverpool. Iar rosii nu s-au oprit aici. A urmat provocarea din Cupa Campionilor iar Clough nu a dezamagit.

A reusit sa formeze o echipa imbatabila si a reusit chiar sa il transfere si pe Trevor Francis, primul fotbalist englez pentru care s-a platit un milion de lire. Iar debutul atacantului in cupele europene a venit chiar in marea finala de la Munchen, impotriva lui Malmo. Fara 3 jucatori de baza, suedezii s-au aparat tot meciul si au rezistat eroic pana cand Francis a inscris cu capul si a adus prima Cupa a Campionilor pentru Nottingham.

In urmatorul sezon Clough a trebuie sa se multumeasca cu locul secund in campionat insa in Europa a reusit din nou sa uimeasca. Dupa un parcurs in care a eliminat si Argesul lui Dobrin, Nottingham a intalnit in finala de la Madrid Hamburgul lui Kevin Keegan. A fost o finala echilibrata, decisa de reusita scotianului John Robertson. A fost al doilea succes european consecutiv pentru Forest, care a devenit astfel primul club din istorie care a cucerit mai multe Cupe ale Campionilor decat titluri in competitia interna.

Brian Clough a rezistat la Nottingham timp de 18 ani, perioada in care a cucerit 12 trofee. Este considerat de multi cel mai carismatic manager din istorie si cel mai bun englez care nu a antrenat niciodata nationala. 

Afla mai multe despre: brian cloughnottingham forestrobertson 

viewscnt
Articole similare