Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipe de Legendă | Porto 2004 sau cum a devenit "translatorul" Mourinho The Special One! Formaţia care a şocat Europa în Champions League

Echipe de Legendă | Porto 2004 sau cum a devenit "translatorul" Mourinho The Special One! Formaţia care a şocat Europa în Champions League

EURO

Comentarii

Numirea lui Jose Mourinho ca antrenor principal a fost cea mai bună decizie din istoria celor de la FC Porto. Nici chiar cei mai optimişti suporteri nu se aşteptau că un fost translator va deveni cel mai de succes antrenor al dragonilor. Mourinho avea 39 de ani când a preluat echipa. A fost numit în ianuarie 2002, după ce impresionase la Leiria şi a demonstrat că este cel mai talentat tehnician din generaţia sa.

  • Nu rata EURO CENTER, în fiecare marţi, de la 18:30, Telekom Sport 3! Tot ce trebuie să ştii despre marile campionate ale Europei

Succesul alb-albaştrilor nu a însemnat doar Mourinho. Porto avea în lot jucători de valoare, care nu cunoscuseră încă marea performanţă. Deco era coordonatorul echipei şi s-a dovedit a fi jucătorul potrivit pentru a pune în practică scenariile create de Mourinho.

Din vara lui 2002 a început incredibilul. Primul sezon complet  pe banca echipei a însemnat o avalanşă de trofee. Porto a câştigat Campionatul, Cupa, Supercupa şi Cupa UEFA.



Trofeul european a fost cucerit pe Stadionul Olimpic din Sevilla, după un duel cu Celtic. A fost 2-2 după 90 de minute şi 3-2 după ce Derlei a marcat în cea de-a doua repriză de prelungiri.

Mourinho surpindea Europa şi avea să o şocheze în sezonul care urma. Parcursul din campionat a fost aproape identic. Titlul cucerit după un sezon cu doar două înfrângeri. S-a ratat Cupa, dar în Liga Campionilor, Porto avea de toate. Entuziasm, curaj, joc bun, dar şi noroc. Cel mai greu moment a fost în optimi, la returul cu Manchester United. Porto s-a calificat după un gol marcat în minutul 90 şi care l-a făcut pe Mourinho să sprinteze pentru a se bucura alături de jucătorii săi. Au urmat succese contra lui Lyon, Deportivo La Coruna, iar finala s-a jucat în Germania, la Gelsenkirchen, contra celor de la AS Monaco. Porto i-a spulberat pe monegasci, 3-0.

Mourinho a intrat în galeria marilor antrenori, iar Porto încheia o perioadă de doi ani şi jumătate în care a câştigat şase trofee.

 

Afla mai multe despre: echipe de legendaeuro center 

viewscnt
Articole similare