Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ECHIPE DE LEGENDĂ | Real Madrid - Clubul care este sinonim cu trofeul UEFA Champions League

ECHIPE DE LEGENDĂ | Real Madrid - Clubul care este sinonim cu trofeul UEFA Champions League

EURO

Comentarii

Real Madrid este cu siguranta cea mai importanta echipa din istoria Ligii Campionilor. Spaniolii au castigat 6 din primele 11 editii ale competitiei insa apoi a urmat o pauza de peste 3 decenii.

Abia la sfarsitul anilor 90, madrilenii au revenit in prim plan. In 1998, la Amsterdam, cu germanul Jupp Heynckes pe banca, Real a triumfat in fata lui Juventus. Sarbul Predrag Mijatovic a fost eroul serii, a inscris singurul gol al partidei si a adus primul trofeu la Madrid dupa 32 de ani de asteptare.

Doua sezoane mai tarziu, la Paris, Real revenea in finala, impotriva unui adversar din Spania, Valencia lui Adrian Ilie. A fost pentru prima oara in istorie cand doua echipe din aceeasi tara se intalneau in ultimul act. Los Blancos nu i-au dat nicio sansa trupei lui Cuper. Morientes a deschis scorul, McManaman a majorat diferenta iar Raul, cel care avea sa devina un simbol pentru madrileni, a inchis tabela la 3-0 si a adus al 8-lea trofeu din istoria clubului.

In 2002 a venit randul lui Zinedine Zidane sa straluceasca. La un an de la transferul de la Juventus, francezul a decis finala de la Glasgow, impotriva lui Leverkusen. Zidane a reusit unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria competitiei si a adus trofeul cu numarul 9 din palmares pentru Real. A fost sfarsitul unei noi ere magice in Liga Campionilor pentru galactici, care au castigat competitia de 3 ori in doar 5 sezoane. 

Afla mai multe despre: real madridechipe de legendaeuro center 

viewscnt
Articole similare