Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipele din ciclism riscă falimentul dacă Turul Franţei nu se desfăşoară. Explicaţiile oficialilor

Echipele din ciclism riscă falimentul dacă Turul Franţei nu se desfăşoară. Explicaţiile oficialilor

Ciclism

Comentarii

Turul Franţei este cam singura competiţie majoră din această vară care nu a fost amânată sau anulată. Motivul pentru care nu s-a luat încă o decizie este mai important decât se credea. Potrivit mai multor oficiali din lumea ciclismului, de disputarea acestui eveniment depinde supravieţuirea mai multor echipe importante.

Turul Franţei este programat în acest an între 27 iunie şi 19 iulie, iar organizatorii iau în considerare ca întrecerea să se dispute fără spectatori. Echipele participante speră că evenimentul nu va fi anulat, deoarece Le Tour le generează o parte semnificativă din bugetul pe acest an.

Patrick Lefevere, managerul celor de la Quick-Step, a explicat în presa belgiană că echipa sa are deja un deficit de 500 000 de euro în acest an. El a dezvăluit că mai multe echipe belgiene, care nu au norocul să participe în competiţii majore şi-au închis porţile şi sunt şanse minime să repornească activitatea.

Un semnal de alarmă similar a tras şi Lars Seier Pedersen, omul de afaceri care a creat Saxo Bank. „Cam 55-60% din bugetul de sponsorizare al unei echipe de ciclism este bazat pe veniturile din Turul Franţei. Dacă evenimentul este anulat, sponsorii au sugerat că e posibil să nu-şi mai onoreze contractele, iar echipele riscă falimentul. Expunerea în Turul Franţei este esenţială pentru multe dintre ele”, a explicat afaceristul danez.

Într-un sondaj realizat săptămâna aceasta, 34% dintre francezi considerau că evenimentul ar trebui să fie organizat în ciuda pandemiei de coronavirus. Altfel, vestea anulării Turului Franţei ar fi ca o bombă cu ceas pentru economia marilor echipe din ciclismul mondial.

Afla mai multe despre: turul frantei 

viewscnt
Articole similare