Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eden Hazard a fost desemnat cel mai cunoscut jucător din istoria naţionalei Belgiei. Ce staruri se mai află în TOP 10 ales de federaţie

Eden Hazard a fost desemnat cel mai cunoscut jucător din istoria naţionalei Belgiei. Ce staruri se mai află în TOP 10 ales de federaţie

Real Madrid

Comentarii

Eden Hazard, căpitanul naţionalei şi jucător la Real Madrid, a fost ales jucătorul simbol al fotbalului belgian din ultimii 125 de ani.

Hazard, care a debutat la naţionala Belgiei la un meci cu Luxemburg, pe 19 noiembrie 2008, la 17 ani şi 316 zile, a început o carieră internaţională care a culminat cu locul trei la Mondialul 2018 din Rusia şi a primit cele mai multe voturi în ancheta pentru ''125 Years Ultimate Icon'', premiu acordat de Federaţia Belgiană de Fotbal. Starul Realului a strâns 106 selecţii şi a marcat 32 de goluri la naţionala Belgiei.

La 30 de ani, împliniţi pe 7 ianuarie, Hazard, fost jucător la Lille şi la Chelsea, a ocupat primul loc în anchetă cu 10,6% din voturi, fiind urmat de fostul internaţional şi actual antrenor al lui Anderlecht, Vincent Kompany (9,4%), şi de mijlocaşul Kevin de Bruyne, de la Manchester City, cu 9,1%.

Pe locul patru s-a clasat Jan Ceulemans, legendar jucător al lui FC Bruges, care a evoluat între 1972 şi 1992, urmat de Paul van Himst, fost atacant al lui Anderlecht, care a jucat  între 1959 şi 1977.

Top 10 al celor mai emblematici jucători ai Belgiei este completat de atacantul Romelu Lukaku (Inter Milano), fostul jucător şi selecţioner Guy Thys, fostul fundaş şi antrenor Eric Gerets, fostul portar Jean-Marie Pfaff, care a activat la Bayern Munchen între 1982 şi 1988, şi Raymond Goethals, fost jucător şi antrenor.

Afla mai multe despre: hazard 

viewscnt
Articole similare