Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu nu mai e antrenorul Astrei. Toate detaliile despre despărţirea celor două părţi

Edi Iordănescu nu mai e antrenorul Astrei. Toate detaliile despre despărţirea celor două părţi

Astra Giurgiu

Comentarii

Antrenorul Edward Iordănescu s-a despărţit, luni, de Astra Giurgiu, echipă pe care a reuşit să o ducă în play-off-ul Ligii 1, a anunţat site-ul grupării finanţate de Ioan Niculae.

UPDATE | Conform informaţiilor primite de Telekom Sport, Edward Iordănescu şi oficialii Astrei au căzut de comun acord ca această colaborare să ia sfârşit. Dacă nu se ajungea la un numitor comun, partea care renunţa, conform contractului, trebuia să plătească 150 de mii de euro. În zilele următoare se vor semna şi actele finale de încetare a colaborării, însă doar după ce antrenorul îşi va primi toate restanţele financiare.

"În urma unei analize a situaţiei actuale, AFC Astra Giurgiu şi antrenorul Edward Iordănescu au decis astăzi rezilierea de comun acord a angajamentului pe care tehnicianul îl avea cu clubul nostru. Îi urăm mult succes în continuare, în cariera sa, domnului Iordănescu şi îi mulţumim pentru munca depusă în acest sezon la clubul Astra", se precizează în comunicat.

Această decizie vine după ce Astra a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de campioana en titre FC Viitorul.

La finalul partidei, antrenorul a fost criticat dur de conducătorul echipei. "Vina acestei înfrângeri este a portarului stadionului care nu l-a anunţat pe domnul antrenor că avem meci de la ora 18:00. De când era Astra Ploieşti n-am văzut o adunătură de 11 jucători mai slabă. Domnul Edi Iordănescu nu este în pericol, pe el nu îl dă nimeni afară, se dă singur afară că nu vorbeşte cu nimeni, nici măcar cu antrenorii lui", a spus Ioan Niculae.

Rezultate neaşteptat de bune, în ciuda plecărilor masive de jucători

Edward Iordănescu a stat pe banca Astrei în 35 de jocuri, timp în care echipa a înregistrat 15 succese, zece remize şi zece înfrângeri. Antrenorul a reuşit să o califice pe Astra în play-off, în condiţiile în care fosta campioană a României şi-a schimbat complet lotul. Constantin Budescu, Cristian Săpunaru, Filipe Teixeira sau Junior Morais sunt doar câţiva dintre jucătorii care au părăsit-o pe Astra vara trecută, pentru ca în iarnă să plece şi cel mai bun fotbalist din prima parte a campionatului, Alexandru Ioniţă.

De-a lungul mandatului de la Astra, Edi Iordănescu a avut mai multe tentative de a demisiona, în urma unor neînţelegeri cu patronul Ioan Niculae.

Situaţia din interiorul echipei nu este deloc bună, iar scandalul a început în momentul în care finanţatorul giurgiuvenilor a anulat primele pentru calificarea în play-off, după remiza cu Universitatea Craiova. A fost momentul în care staff-ul lui Iordănescu a vrut să plece.

Înfrângerea cu Viitorul şi declaraţiile dure ale lui Niculae au dus la ruptura definitivă dintre Iordănescu şi conducerea Astrei.

În vârstă de 39 de ani, Edi Iordănescu le-a mai pregătit, de-a lungul carierei, pe Steaua (interimar), ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu şi ŢSKA Sofia.

Afla mai multe despre: iordanescuastrademisie 

viewscnt
Articole similare