Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Fabrica de rebuturi

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Fabrica de rebuturi

Special

Comentarii

"A văzut şi Moruţan nişte bani şi gata. De ce să mai alerge el? E adormit, nu-l mai interesează echipa lui. El e stelist, el îşi face freza şi atât", suna declaraţia lui Gigi Becali, cumva pentru a nuanţa scăderea de formă a lui Olimpiu Moruţan.

Să fim bine înţeleşi. Atenta şi profunda analiză se referă la jucătorul pentru care Becali a plătit 700 de mii de euro şi care va ajunge la FCSB abia în vară. V-aţi prins? Tânărul Olimpiu nici nu a apucat să se prezinte la echipă, că a şi primit o copită de la viitorul său patron. Ciudat mod de a-ţi proteja investiţi. Dă-i în cap cât se poate de repede, poate chiar înainte să fie omul tău!

Şi ne mai întrebăm de ce a ezitat la început Andrei Vlad până să semneze sau de ce Golofca nu s-a adaptat şi a trebuit să plece. Academia de porcăială din - era să zic din Ghencea - funcţionează lăudabil că ocheşte tinere talente şi le adună din toată ţara. 

Însă, o ţîră de pedagogie poate n-ar strica măcar dacă Steaua a renunţat la ideea de a avea o academie care să-i furnizeze talente, preferând să cumpere pe bani grei ce produc alţii. Hai să încercăm să nu-i stricăm pe tinerii fotbalişti. Ne mirăm că Stanciu şi Chipciu nu şi-au găsit locul şi, ce să vezi, Anamaria, help, trebuie să le căutăm echipe ca să nu-i repatriem.

Ce rost are să ne batem noi gura oferind exemple din Olanda, unde tinerii fotbalişti trebuie să gătească o dată pe săptămână pentru oamenii străzii, învaţă de mici ce înseamnă empatia şi solidaritatea. Ori că Ajax a angajat pentru puştiul adus de la Oradea un domn şi o doamnă pentru a-i fi părinţă de adaptare puştiului!

În schimb, puştiul care urmează să ajungă la FCSB este distrus psihic de către părintele său financiar chiar înainte de a se fi îndreptat spre gară pentru a se urca în tren. Mă întreb din nou dacă, în cazul lui Andrei Vlad şi al lui Golofca, s-a procedat măcar pe departe cum scrie prin manualele pedagogilor olandezi. Oare a mers cineva de la club să vadă la faţa locului de ce a scăzut randamentul lui Moruţan?

Ori, dacă doar ne trezim vorbind ca să provocăm ecou, să ne gândim, înainte de toate, că este vorba de un copil şi e foarte simplu să-l transformăm din speranţă în rebut. În cazul în care nu ştim să să ne comportăm, dacă reacţionăm precum în forfota transhumanţei, până la urma urmei, trebuie odată şi-odată să-i vină un schimb şi lui Luţu!

Afla mai multe despre: oprisanmorutanfcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare