Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Ionuţ's Eleven

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Ionuţ's Eleven

Special

Comentarii

Metafora din titlul celebrului film "Ocean`s Eleven" simboliza echipa lui Danny Ocean, adică 11-le lui Ocean, interpretat perfect de George Clooney. Şi Ionuţ Lupescu şi-a prezentat 11-le. Lansarea canditaturii lui Ionuţ Lupescu pentru alegerile FRF s-a vrut a fi un eveniment zdrobitor. Pentru rivalul Burleanu a şi fost! Trupa lui Lupescu este tot ce poate oferi mai bun fotbalul românesc.

Bine, cu nefericita prezenţă alături de Lupescu a lui Kassai, perceput drept cel mai toxic şi mai detestabil personaj din guvernarea lui Mircea Sandu, publicul şi media au primit candidatura lui Ionuţ cu focuri de artificii, entuziasmul şi elogiile inducând ideea că lupta e ca şi câştigată. <<Numai un nebun ar refuza prin vot şansa fotbalului românesc de a fi condus de omul de la UEFA, alături de Generaţia sa de Aur>> , ne-am spus cu pulsul crescând.

Nimic mai fals! Atenţie, Ionuţ, să nu faci greşeala pe care a făcut-o şi Gică Popescu în 2005! Sedus de valul de simpatie ce venea din toate direcţiile, atunci, Gică a avut o campanie profi şi un discurs european, însă a pierdut făcând o greşeală fatală, pe care îmi permit să-l sfătuiesc pe Ionuţ să o evite. Gică s-a adresat atunci oamenilor din tribune, fanilor săi, uitând parcă lucrul esenţial. Nu aceia votează! 

Fost CEO al FRF, Lupescu are avantajul că a cunoscut direct marea masă gri a votanţilor, oameni care, o dată la patru ani, au minutul lor de aur. Ies din anonimat, sunt băgaţi în seamă de oameni pe care-i consideră zei, de aceea tremură de fiecare dată când primesc un pix şi o insignă. Au orgasme emoţionale când sunt invitaţi la şpriţ la Cheile Grădiştei! Ionuţ trebuie să vorbească pe limba acestor oameni, să le găsească PIN-ul, scuzaţi metafora, sunt oameni care-i doare în cot de Mircea Lucescu şi pe care nu-i mişti deloc cu Sir Alex Ferguson! 

Surse din preajma lui Burleanu dezvăluie că, de această dată, s-a schimbat strategia printr-o mişcare inteligentă, genială aş spune chiar. S-a schimbat publicul ţintă! Administraţia lui Burleanu nu mizează pe voturile AJF-iştilor, ci pe ale academiilor de juniori afiliate, care, printr-o mişcare genială, le-au subordonat deja! Prin impunerea unei acţiuni de evaluare! Totul se face printr-o firmă olandeză şi, ce să vezi? Dacă eşti cuminte şi cuminte şi votezi cum trebuie, evaluarea e uşoară!

Poate dacă am avea alegeri în fiecare an, s-ar putea impune un set de măsuri pentru stadioane, astfel încât vicleana iarnă să nu ne mai ia ciclic prin surprindere!

 

Afla mai multe despre: lupescufrfburleanuradu oprisanoprisan 

viewscnt
Articole similare