Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Răducioiu, legenda de pe Youtube

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Răducioiu, legenda de pe Youtube

Editoriale

Comentarii

Pe Florin Răducioiu l-am redescoperit puţin, dar foarte puţin în afara fotbalului. Valeriu, cum îi place mult să i se spună - personal, detest clişeul tâmpit Radu Răducioiu - este parte importantă din echipa de campanie a fostului său coleg, Ionuţ Lupescu. Până acum a antrenat juniorii de la Academia Atletico Madrid din Bucureşti. Vă imaginaţi că fotbalul românesc a făcut loc pentru o sumedenie de insipizi banali şi celui care a deschis visul nostru la World Cup 1994 nu i-a oferit ceva a la longue!!

Dacă există microbişti care nu ştiu cine e Răducioiu, există Youtube, unde poate fi găsit în meciul împotriva Columbiei, întorcând fundaşii adverşi ca pe clătite, în cuplul formidabil pe care îl făcea cu Hagi, în dream-team-ul ”tricolor” ori în echipamentul ală cu Saniplast pe piept, în echipa de vis a lui Mircea Lucescu, chinuind Steaua - probabil de departe cele mai bune formaţii de pe continent - oprite nedrept în semifinale de coşmar!

Deşi o legendă imensă, fost atacant la Milan şi Monaco, nu doar în trecere, Răducioiu nu a cerut nimănui nimic. Aşteaptă alegerile de la FRF şi e entuziasmat la fel ca atunci când Lucescu l-a aruncat în luptă cu atâta pedagogie şi tact, stabilind că el e cel mai potrivit să vină în locul marelui Cămătaru! O seară cu Florin Valeriu înseamnă, evident, poveşti despre fotbal, dar şi despre viaţa fotbaliştilor privilegiaţi sub regimul Ceauşescu. Evident, discuţia se întoarce în '94, în America. E fascinant cum povesteşte şi retrăieşte momentele. "Pasa pentru Dan Petrescu la golul cu SUA a fost atât de bună datorită gazonului impecabil", iar Dan a fost genial a pus mingea între bară şi portar. Oare dintr-o mie de încercări, astăzi, mai nimereşte?!

Se întristează mergând la meciul cu Suedia şi alte întâmplări nepovestite. Are un gest reflex şi îi zvâcneşte piciorul când vorbeste de gafa lui Prunea la golul lui Kenneth Anderson şi revede faza cu ochii deschişi, întristându-se: "atunci am avut o premoniţie urâta, i-am spus lui Cristi Bivolaru, care era pe margine, că o să pierdem! Aşa am simţit!”



Vrea să câştige Lupescu la Federaţie şi să se apuce de treabă. Are entuziasm, un nume imens şi un caracter incredibil! În afara fotbalului, discuţia curge către viaţă, ”în vremea lui Ceauşescu era frumos să fii fotbalist la Dinamo, ne cumpăram haine”. Nu, n-a uitat de blugii Piramyde şi de "saharienele" prespălate. De parfumul Brut 33 şi de Old Spice. ”Toţi fotbaliştii voiau să ajungă la Victoria, unde puteai aduce câte video-uri doreai”. Îl admira pe Ţeţe Moraru: ”era idolul meu, de o eleganţă rară, cele mai frumoase echipamente şi mănuşi şi avea mereu cea mai frumoasă maşina, o Dacia aparte”. Ciudat, vedeta lui Dinamo nu a avut maşină: ”Aveam doar aprobare şi nu am apucat să-mi iau, că s-a schimbat regimul şi am plecat”. Idolul femeilor refuză să detalieze episodul cu iubita, ulterior celebră, care i-a făcut rău şi îşi aminteşte cu plăcere că avea un fan club înfiinţat de multe puştoaice: ”mergeam la întâlnirile organizate, aveau şi carnete de membri”.

Cu un caracter frumos şi un suflet de copil, Florin Răducioiu se bucură încă decelebritate. A vizitat un prieten în satul Negreni, dintr-o zonă dinamovistă a Teleormanului, iar tot satul a venit să-l vadă. Îi este dor de fotbal şi aşteaptă să îşi gasească locul. Are o sumedenie de idei, e entuziast şi onest! A făcut echipă în teren cu Lupescu şi vrea să facă şi acum, poate că merită o şansă, nu-i aşa?!

Afla mai multe despre: radu oprisanflorin raducioiu 

viewscnt
Articole similare