Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Retragerea lui Cornel Şfaiţer

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Retragerea lui Cornel Şfaiţer

Special

Comentarii

Cornel Şfaiţer şi-a anunţat retragerea de la FC Botoşani. Omul nu exclude o altă destinaţie în fotbal, însă îşi impune o condiţie: "Unde voi merge, nu voi accepta să iau bani, doar să aduc". Sună cam idealist şi propagandist pentru cei care nu cunosc povestea.

Ce să vezi? Cel mai dinamovist dintre moldoveni, omul care ştie mai multe despre Dinamo, mai multe decât Negoiţă. Chiar aşa a funcţionat la Botoşani, a adus bani şi nu a luat niciun leu, după propria declaraţie. Hai să vedem ce a însemnat Şfaiţer pentru fotbalul din Botoşani şi pentru fotbal în general.

A luat echipa din Liga a IV-a şi a dus-o până în Europa League şi până în semifinalele Cupei României. Craiova i-a barat drumul spre istorie. A luat echipa de la buget zero şi a lăsat-o le buget de 3.6 milioane de euro anual. Ca manager a excelat, zic eu, în a-l descoperi pe Moruţan. Adus gratis de la Cluj, apoi vândut la FCSB pe o sumă care poate ajunge la un milion de euro. Oficial, Şfaiţer pleacă, deoarece nu mai vorbeşte aceeaşi limbă cu Valeriu Iftime. Neoficial, ei ştiu că noi nu înţelegem dialectul botoşănean.

Analizând faptele enumerate mai sus, rezultă că Şfaiţer nu e un om de care să te desparţi aşa uşor. Mai repede faci totul să-l păstrezi şi să-i exploatezi capacităţile. E valabil pentru FC Botoşani, pentru orice alt club şi chiar pentru fotbalul nostru sărac.

Afla mai multe despre: radu oprisanfc botosaninegoitaeuropa leaguecupa romaniei 

viewscnt
Articole similare