Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Steaua noastră, ce aţi făcut cu ea?

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Steaua noastră, ce aţi făcut cu ea?

Editoriale

Comentarii

Zilele trecute ne bulversa ştirea că FCSB s-ar muta anul viitor la Târgu Jiu. Exilul este determinat de închiderea Arenei Naţionale pentru schimbarea gazonului. Fără a fi fanul Stelei, recunososc doar însemnatatea ei in fotbalul nostru, nu pot să nu remarc alarmat că exilul în afara Bucureştiului este o dinamită pentru imaginea Stelei.

Prima catastrofă a fost plecarea din Ghencea, urmată de deposedarea numelui. Orice om de marketing normal la cap ar putea evalua în doi timpi şi trei cuvinte dezastrul. Hai să ne reamintim: pentru toţi cei care mai consumă fotbal în România, Steaua este cea din Ghencea! Gardul verde din faţa tribunei milităreşti este martorul curselor fabuloase ale lui Lăcătuş, "Notre respect, Anderlecht"-ul inventat de Cristian Ţopescu a rămas acolo, la fel ca şi amintirea imaginii cu Piţurcă îmbrăţişat în plasă de micuţul copil de mingi care era Vasile Matincă, după golul trei. 

Pe legendara alee ce cobora către vestiare, copii fiind, îl descopeream pe Panduru, pe Ilie Stan, dar şi lucioasele fiţe ale lui Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu. După meci urmăream cu sete în priviri maşinile lor cu tuningul vremii făcând dreapta şi apoi stânga către hotelul Haiducului. Pentru moment s-a terminat cu Ghencea, istoria trebuie rescrisă! Dar cum? Încă o despărţire? După Ghencea duceţi echipa afară din Bucureşti?

Bine, e o plecare temporară şi nimeni de la club, nici măcar Becali, vinovatul de serviciu, nu e de vină, Ba da, poate că a risipit aiurea în atâţia ani banii cu care putea face un stadion măcar precum cel de lângă curtea sa, al Voluntariului. Steaua se chinuie să nu piară şi orice mutare în afara localităţii în care s-a născut şi consacrat accentuează pericolul uitării. Să vă povestească Mircea Lucescu ce a însemnat mutarea Şahtiorului la Kiev. iar noi nu avem anvergura lui Ahmetov şi nici inteligenţa lui de a da marketingul unor specialişti care să ţină în viaţă brandul Stelei! Aşadar, faceţi ceva şi in loc de apariţii de gâgă protejaţi apartenenţa Stelei de Ghencea şi de Bucuresti. Să profităm că avem, momentan, o deţinătoare de Champions League şi să nu aşteptăm cucerirea urmatorului trofeu european la fotbal!

Afla mai multe despre: radu oprisansteaua 

viewscnt
Articole similare