Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Supercampionul

EDITORIAL RADU OPRIŞAN | Supercampionul

Editoriale

Comentarii

Răzvan Lucescu a câştigat titlul în Grecia. Al doilea an consecutiv! Să fim realişti, titlul precedent nu i s-a acordat, dar a fost al lui pe teren. Şi totul s-a încheiat cu mesajul video al patronului pe care l-am numit pistolar: "Pentru mine, sunteţi campioni!" Şi le-a virat lui Lucescu şi compania primele pentru titlu.

Sursele noastre spun ca George Copos a şuierat: "Câtă risipă" Iar MM a murmurat agitand un mileu precum Mister prosopul odinioara pe Giulesti: "Nu-i corect sa iei campionatul fara nici o valiza drept contra! nu se pune!".

Am ras de Savvidis si l-am ironizat, dar se naste intrebarea: furnizeaza fotbalul romanesc un patron precum cel de la PAOK? Cum naiba fac Lucestii de isi innobileaza patronii? Cand Mircea prelua Sahtiorul, Ahmetov era un pusti timid la nici in sfert din anvergura pe care o avea la momentul luptelor cu Barca din UCL. La plecarea lui Il Luce, se situa la nivelul unui sef de stat!

Savvidis este acum erou cu o imagine cosmetizata si sedus definitiv de fotbal. Conducatorii precedentei halte grecesti, Xanthi, au venit in grup organizat la nunta fiicei lui Razvan si au acaparat ringul de dans din minutul 1, facand  o atmosfera fabuloasa!

Despre antrenorul Razvan? Elogiat pe vremea parcursului european al Rapidului, a fost deteriorat in mandatul de selectioner. Ce ar trebui sa invatam de aici: excelentul antrenor de club nu este automat si un bun selectioner. Urasc cliseul idiot pe care il fluturam de cate ori ne e greu la nationala: sa-i aducem pe Olaroiu sau pe Dan Petrescu.

Nu! Cei doi au caractristicile excelentului antrenor de club: ard zi de zi langa echipa si nu ar suporta sa-si intalneasca jucatorii cateva zile pe an. Asa si cu Razvan. Era implicat in viata echipei, era sufleteste langa jucatori, le ajuta copiii, sotiile, imprumuta patronul cu bani. La Rapid, nu la PAOK. Aducea o energie pozitiva si îi seducea pe cei cu care lucra.

Razvan a crezut ca un fanatic in ideea ca, daca esti corect cu fotbalul, el iti intoarce satisfactiile. A suferit in cel mai pur stil Lucescu sa piarda campionatul in ultima etapa, sau sa iasa fara infrangere din traseul european. Iata, in primul an, seduce Grecia cu o surprinzatoare finala de Cupa, la modesta Xanthi, apoi face ravagii cu PAOK. Doi ani consecutivi primul loc, acum campion fara infrângere si un event probabil si logic.

Cat de usor devenim extremisti?! Selectionerul Razvan era calcat in picioare de Hagi, Porumboiu, Iancu, Borcea, Becali, iar acum îi privim de departe succesele si il intrebam timid daca s-ar vedea revenind in Romania? Unde? La Craiova? La FCSB? Poate la Rapid pe noul Giulesti, ca sub daramaturile celui vechi or mai fi bucati din bannerul "Drum bun, Razgandel, drum bun,cercelus!" Ce caterincosi suntem! Cel ce era "Cercelus" si "Marele Nu" pentru noi, este "The General" pentru greci.

Afla mai multe despre: razvan lucescuxanthi 

viewscnt
Articole similare