Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial Radu Oprişan | Tocătorul de legende

Editorial Radu Oprişan | Tocătorul de legende

Special

Comentarii

Mirel Rădoi uimea acum câteva zile, declarând pentru Telekom Sport, că nu va mai veni niciodată la FCSB cât timp Gigi Becali va fi patronul echipei. Bun venit în clubul select, Mirel!

Nu este prima legendă din Ghencea în care s-a aruncat cu noroi. Şi Hagi avea o relaţie naş-fin cu Gigi, dar tot n-a contat. La vremea lor, au cunoscut umilinţa legende precum Ilie Dumitrescu, Lăcătuş sau Tudorel Stoica. Alături de Hagi, Rădoi a pătruns într-un club select!

De ce simte nevoia patronul stelist să facă aceste lucruri? Poate doar medicul său de familie are indicii palpabile. Declaraţia surprinzătoare a lui Mirel îşi are rădăcinile într-o întâmplare petrecută în luna noiembrie a anului 2015, după un meci pierdut în faţa Astrei, la Piteşti. Rădoi şi-a dat atunci demisia şi pleca indiferent de ce s-ar fi întâmplat.

Ce s-a petrecut până la acea decizie? Patronul a făcut o vizită de motivare în cantonamentul echipei de la Mogoşoaia. Martorii au spus că Mirel a ieşit cu ochii în lacrimi şi a zis că nu acceptă aşa ceva. Tip sensibil şi sufletist, nu şi-a lăsat echipa şi a mers la meci, rugând public staff-ul să asigure interimatul. A mai primit o lovitură de curând, când omul de la palat a explicat, ventilând aerul cu braţele, că Mirel nu are experienţă!

Lovit în suflet, Rădoi se întreabă acum: "Când m-ai încurajat să mă las de fotbal şi, direct din teren, să trec pe bancă, nu ştiai că nu am experienţă?". În această declaraţie, am simţit durerea unui om înşelat de cineva pe care îl considera părinte spiritual. De regulă, părintele îţi suflă în aripi şi te protejează, nu îţi dă o lopată în cap!

Pe Mirel Rădoi l-am descoperit într-o emisiune la care am fost invitat. Necunoscându-l, mă temeam că nu este un interlocutor prea vorbăreţ. Revelaţia a fost izbitoare. Nu numai că Rădoi s-a dovedit a fost un interlocutor senzaţional, dar şi un om care ştie ce spune şi care spune mereu lucruri importante. Drept dovadă, cei de la Gazeta Sporturilor au transcris emisiunea şi au publicat-o integral în ziar.

Răzvan Lucescu povestea cum, la primul său meci ca selecţioner, în Lituania, Rădoi şi Chivu au fost, pur şi simplu, antrenorii din teren. Chiar dacă a fost trădat la FCSB, echipă al cărei simbol a fost, Mirel se va întoarce în fotbal cu licenţă cu tot şi va avea succes! Am curajul să fac un pariu! Un om cu onesitatea sa, un tip generos care încearcă să dea înapoi totul fotbalului, cu siguranţă, va reuşi! 

Observaţi echipa naţională şi echipele noastre de top şi vă veţi da seama câtă nevoie are fotbalul românesc de un Mirel Rădoi. Clar, nu ne permitem să-l pierdem. Priviţi cum, pe zi ce trece, Steaua îşi diluează faima şi îşi prăfuieşte măreţia căpătată în anii '80! E ilogic să rămâi fără reacţie când un tip ca Rădoi spune că nu mai vine niciodată la Steaua cât e Gigi acolo. Periculos de trist!

Afla mai multe despre: radu oprisanmirel radoifcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare