Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL Silviu Tudor Samuilă | Scheletele din spatele casei lui Burleanu

EDITORIAL Silviu Tudor Samuilă | Scheletele din spatele casei lui Burleanu

FRF

Comentarii

Ionuţ Lupescu o să câştige alegerile FRF din primul tur, lejer. Este un zvon care circulă din ce în ce mai intens prin lumea fotbalului şi care, într-o oarecare măsură ar explica felul în care şi-a dus campania Răzvan Burleanu în ultima lună. Acţiunile actualului preşedinte FRF nu sunt cele ale unui om sigur pe cele peste două sute de adeziuni cu care se lăuda pană de curând.

Nu sunt un ziarist căruia să îi placă să călărească valul popular. Nu l-am considerat niciodată pe Burleanu răul absolut al fotbalului nostru, cum se crediteaza ideea în ultima vreme, cum nu am fost niciodată un fan necondiţionat al Generaţiei de Aur şi aici mă refer la perioada de după retragerea jucătorilor care m-au scos şi pe mine in stradă în 1994, 1998 sau 2000. Am o vechime suficient de mare în meseria asta încât să nu uit cum se făcea administraţie în perioada în care Mircea Sandu era preşedinte FRF iar Ionuţ Lupescu director general, cum se luau titluri pe atunci, cum se arbitra, ce scandaluri se năşteau săptămână de săptămână, ce legaturi urât mirositoare existau între conducerea Federaţiei si diverse personaje ale caror nume apar în ultimele zile pe neaşteptat de acidul blog al lui Razvan Burleanu. Era o perioadă de haiducie în întreaga societate românească iar dezvăluirile actualului preşedinte FRF sunt extrem de utile. Chiar dacă se vorbea pe la colţuri încă din deceniul trecut de Visit, SEG, catering pe la meciurile naţionalei, firme de print etc. nu e rău sa le vedem aşternute în întreaga lor splendoare, sperând că vom scăpa de astfel de practici pe viitor! Nu ştiu cât de ilegale au fost combinaţiile, dar imorale cu siguranţă!

Unde mă pierde însă Burleanu este la timing şi la metoda perversă de lucru. Cei din FRF încearcă să acrediteze ideea că şeful Federaţiei ar trebui tratat ca un fel de haiduc în lupta cu un sistem mafiot care încearcă să pună din nou mana pe putere. Ori şirul evenimentelor din ultima luna ni-l infăţişează pe Burleanu tocmai ca un om aflat la butoane, agăţat cu doua maini de ciolan, în stare de orice doar să nu fie desprins din scaunul de la etajul doi al Casei Fotbalului. Adică exact opusul haiducului.

Imaginea de lider democratic pe care a tot încercat să o proiecteze in aceşti patru ani, s-a spulberat definitiv în momentul în care a decis introducerea pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de mâine (cu mai puţin de o lună până la alegeri!) a unei analize a relaţiilor de business dintre FRF si firmele lui Ionuţ Lupescu, după cum au dezvăluit colegii de la www.prosport.ro. Din start pute faptul că doar Lupescu intră in malaxorul C.Ex. nu şi Mircea Sandu, erou al primelor dezvăluiri din foiletonul de pe blogul lui Burleanu. Dar Naşu nu mai reprezintă o ameninţare în ziua de azi. De el s-au ocupat acum patru ani, când inca era periculos. Ca sa justifice atunci în faţa opiniei publice desfiinţarea postului de preşedinte de onoare, tăierea rentei viagere a acestuia si retragerea sprijinului de a mai candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv UEFA, şefii FRF au profitat din plin de nişte documente, scurse în mod cu totul miraculos din arhivele Federaţiei şi în care apăreau tot felul de prime pe care Sandu & Co. şi le împărţeau fără ruşine.



Ce e rău în trece prin C.Ex afacerile dintre FRF si firmele familiei Lupescu veţi intreba ? Nimic. Există mai mulţi de însă. Dupa cum a dezvaluit recent pe pagina personală de Facebook, Burleanu ştia de aceste legături de mai mult timp şi nu a vrut să le publice. Poate nu aprofundase subiectul, cum a făcut-o în ultima vreme, dar oare nu era de datoria lui sa ceară Juridicului să se uite mai atent în acte acum doi sau trei ani, dacă tot işi exrpimă cu fiecare prilej preţuirea pentru membri afiliaţi ? „Bai fraţilor, ia să vedem ce e acolo, că Sandu si Lupescu au consumat din resursele votanţilor noştri”. Nu aşa ar fi fost firesc să se puna problema ? De ce să cred eu că toate aceste dezvaluiri ar mai fi apărut dacă Lupescu nu candida? Dacă în seiful lui Burleanu mai există dosare asemănătoare în care se află indicii ale altor prejudicii ? Burleanu pare că are o gradină plină de schelete in spatele casei, ştie când si cum s-au comis crimele, dar alege să alerteze autorităţile doar în cazul în care criminalul vine şi îi sună la usă.

Merg mai departe şi mă intreb ce urmăreşte preşedintele FRF cu această acţiune ? Mi se pare limpede că se vrea trimiterea în justiţie a unui dosar împotriva lui Lupescu şi, probabil, blocarea candidaturii acestuia.  Abil, Burleanu se spală pe maini şi pasează decizia Comitetului Executiv, adică oamenilor ălora pe care i-a plimbat prin Turcia în cantonamentele naţionalei pe banii instituţiei. Să presupunem însă că şedinţa nu ar fi populată de yesmeni şi că s-ar dori o judecată corectă a lui Lupescu. Să încercăm să ne imaginăm cum se vor desfăşura ostilităţile. Va veni Burleanu cu un dosar care conţine diferite date legate de afacerile FRF cu firmele lui Lupescu. Cifrele respective sunt rodul muncii asidue a unei echipe de analişti financiari platită de şeful Federaţiei. Oamenii ăia pot construi atât de abil argumentatia, încât să îl facă pe Lupescu să pară mai vinovat decât este, iar mapa cu acte va ajunge în mâinile votanţilor. Pentru că asta sunt de fapt membri Comitetului Executiv, nişte persoane cu drept de vot pe 18 aprilie şi reprezentanţi ai tuturor afiliaţilor. Păi nu ar fi fost corect ca într-o asemenea şedinţă să fie chemat şi un avocat de-al lui Ionuţ Lupescu, adică al contracandidatului ? Adica al persoanei care s-ar putea trezi dată pe mâna procurorilor dacă executivul FRF decide asta. Omul ăla cum se mai apără de actele pe care Burleanu le-a fabricat şi tot el le distribuie pentru citire electoratului ? Nu mai zic ca ar trebui intrebat Razvan Burleanu şi cum au avut acces persoanele care ii ţin blogul la aceste acte. Doar www.razvanburleanu.ro este o pagină personală şi nu una a Federaţiei. Li s-au deschis cumva arhivele FRF şi dacă da, este etic ?

Afla mai multe despre: frfrazvan burleanuionut lupescualegeri 

viewscnt
Articole similare