Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edward Iordănescu s-a întors din Qatar şi a tras concluziile. Selecţionerul nu se teme de Elveţia şi e sigur că România poate merge la EURO 2024: "Nu m-a speriat nimic"

Edward Iordănescu s-a întors din Qatar şi a tras concluziile. Selecţionerul nu se teme de Elveţia şi e sigur că România poate merge la EURO 2024: "Nu m-a speriat nimic"
Comentarii

Edward Iordănescu şi-a făcut temele la Mondialul din Qatar. Selecţionerul nu s-a speriat de Elveţia şi dă asigurări că România va merge la EURO 2024.

Edward Iordănescu i-a studiat pe elveţieni la Cupa Mondială din Qatar. Chiar dacă a prins optimile la Cupa Mondială, reprezentativa lui Murat Yakin nu îl sperie pe selecţionerul României.

"Trebuie să ne înţelegem bine statutul pe care îl avem, trebuie să muncim şi sunt sigur că, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, vom fi le Campionatul European, indiferent că va fi de pe locul 1 sau de pe locul 2. Nu ne-a speriat nimic, pentru că e fotbal, până la urmă.

La acest Mondial, ţinta principală a fost clar Elveţia, dar a fost o oportunitate pentru mine să urmăresc 12 meciuri în 5 zile, a fost un record pentru mine" , a declarat Edward Iordănescu.

Edward Iordănescu, tur de forţă în Qatar

Preliminariile pentru EURO 2024 vor debuta în luna martie a anului viitor, însă staff-ul tehnic al naţionalei României a început deja pregătirea partidelor.

Selecţionerul Edward Iordănescu a fost prezent la Cupa Mondială pentru a urmări reprezentativa Elveţiei în partidele cu Brazilia şi cu Serbia.

Selecţionerul a stat în Qatar în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie şi a urmărit şi alte meciuri. În total, Edward Iordănescu a asistat la 10 partide în cele 5 zile petrecute în Qatar.

În urma tragerii la sorţi din 9 octombrie 2022, România a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Meciurile din preliminarii se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate, primele două clasate din fiecare grupă. Alte trei reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Afla mai multe despre: edward iordanescu 

viewscnt
Articole similare