Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Efectul Cristiano Ronaldo. Real Madrid are cel mai slab debut de sezon din ultimii 17 ani, Juve cel mai bun debut de sezon din istorie

Efectul Cristiano Ronaldo. Real Madrid are cel mai slab debut de sezon din ultimii 17 ani, Juve cel mai bun debut de sezon din istorie

Real Madrid

Comentarii

Cristiano Ronaldo s-a transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino pentru 105 milioane de euro. Plecarea sa de pe Santiago Bernabeu a provocat o criză fără precedent în ultimii ani pentru formaţia blanco, dar şi un debut istoric pentru Juventus Torino, noua sa echipă.

10 goluri şi 7 pase de gol are Cristiano Ronaldo la debutul său în noua aventură de la Torino. La 33 de ani, portughezul este deja fotbalistul cu cea mai mare contribuţie la sezonul unei echipe din Serie A, scrie Tuttosport.

După transferul său, întâmplător sau nu, Juventus are parte de cel mai bun debut de sezon din întreaga sa istorie. Gruparea antrenată de Max Allegri a doborât recordul din 1949/1950 cu cele 12 victorii şi o remiză obţinute în primele 13 runde din Serie A. Napoli în 2017 s-a apropiat de acest parcurs, întrerupt însă după 12 runde.

LIVE | Real Madrid - Valencia sâmbătă de la 21:45 pe Telekom Sport 2

Poate că financiar, pentru Real Madrid n-a fost deloc rău să vinzi un fotbalist de 33 de ani pentru 105 milioane de euro. Dar Real Madrid a vândut mai mult decât un jucător. Fără maşinăria Cristiano Ronaldo, probabil cel mai important jucător al istoriei clubului alături de Alfredo di Stefano şi Raul Gonzalez, Realul suferă teribil. N-a pierdut doar o medie de 50 de goluri pe sezon ci şi liderul unei echipe care a scris istorie în ultimii ani în Europa, câştigând de trei ori consecutiv Uefa Champions League.

Dacă în actualul sezon de UCL, transmis în direct de Telekom Sport, Real Madrid a avut o grupă abordabilă din care s-a calificat deja după 5 meciuri, în La Liga, gruparea blanco are cel mai slab start de sezon din ultimii 17 ani! A schimbat deja antrenorul cu care a început anul competiţional, iar noul antrenor, deşi a fost confirmat pentru următoarele două sezoane, simte cum i se clatină scaunul după umilinţa de la Eibar.

Niciodată în ultimii 17 ani, Real Madrid nu a avut doar 20 de puncte după 13 etape! S-a mai întâmplat în 2001-2002, atunci când Madridul avea 19 puncte după primele 13 runde de campionat.

În şase din ultimele 8 sezoane în care Ronaldo a jucat pentru Real Madrid, gruparea blanco a strâns peste 30 de puncte din primele 13 partide ale sezonului din Spania. Cu Mourinho antrenor, în anul istoric în care a câştigat titlul cu 100 de puncte, Real Madrid avea chiar 34 de puncte după 13 runde.

În acelaşi număr de meciuri, în Serie A, Juventus a strâns 37 de puncte în acest sezon

Afla mai multe despre: cristiano ronaldojuventusreal madrid 

viewscnt
Articole similare