Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Efectul neaşteptat al pandemiei de coronavirus în tenis! Propunerea care le ajută pe Simona Halep şi pe restul jucătoarelor

Efectul neaşteptat al pandemiei de coronavirus în tenis! Propunerea care le ajută pe Simona Halep şi pe restul jucătoarelor

Tenis

Comentarii

WTA doreşte mărirea premiilor la turnee, atunci când sezonul se va relua, pentru a le ajuta pe jucătoare.

"WTA lucrează din plin cu organizatorii de turnee pentru a mări premiile la nivelul maxim posibil, când circuitul profesionist de tenis se va putea relua şi ia în considerare o extindere a sezonului de 44 de săptămâni pentru a permite disputarea a mai multor turnee. Sperăm sincer să revenim pe teren cât mai curând posibil. Când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-ului poate fi garantată, vom reveni în competiţie", se arată într-un comunicat al WTA.

Sezonul a fost suspendat la începutul lunii martie, lăsându-le pe jucătoarele din afara grupului de top fără mijloace de existenţă.

"Dorim să fi fost o cale ca fiecare jucătoare, mai ales cele care au nevoie cel mai mult, să fi putut fi compensată la nivelul pe care îl aşteaptă, dar nevoile sunt atât de mari şi WTA, din nefericire, nu este într-o poziţie financiară să facă asta. Jucătoarele profesioniste de tenis sunt contractori independenţi şi nu angajaţi ai WTA. Ca urmare, retribuţia unei jucătoare este bazată pe competiţia de pe teren şi când turneele nu se ţin asta pune o pauză principalei surse de venit. WTA recunoaşte pe deplin provocările cu care se confruntă sportivii, precum şi cele similare cu care se confruntă milioane de oameni din lume, în această situaţie fără precedent", a mai arătat WTA.

În acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul este suspendat până la 7 iunie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie.

La vârf, sezonul WTA se termină cu Turneul Campioanelor, programat între 1 şi 8 noiembrie. După 8 noiembrie, se mai dispută turneee WTA mici şi competiţii ITF.

Afla mai multe despre: tenishalepwta 

viewscnt
Articole similare