Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Egal spectaculos în primul El Clasico din 2019: Barcelona - Real Madrid 1-1. Calificarea se joacă pe Santiago Bernabeu

Egal spectaculos în primul El Clasico din 2019: Barcelona - Real Madrid 1-1. Calificarea se joacă pe Santiago Bernabeugalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona şi Real Madrid au remizat, miercuri seară, scor 1-1, pe Camp Nou, în primul El Clasico din 2019, meci disputat în prima manşă a semifinalelor Cupei Regelui.

Galacticii au profitat din plin de absenţa lui Leo Messi şi au deschis scorul încă din minutul 6. Vinicius a pătruns în flancul stâng şi a centrat la a doua bară pentru Karim Benzema. Apoi, francezul a întors excelent în careul de şase metri pentru Lucas Vazquez, care s-a strecurat pe lângă Lenglet şi a trimis mingea în plasa porţii lui Ter Stegen.

Catalanii au răspuns abia peste aproape un sfert de oră, dar ocazia mare irosită de Malcom, scăpat singur cu excelentul Keylor Navas, a fost anulată de o semnalizare eronată de la margine. Oricum, costaricanul, care nu şi-a pierdut reflexele stând pe banca de rezerve în acest sezon, intervenise salvator. Adevărata replică a Barcelonei avea să vină în minutul 31, când Rakitic a scuturat transversala lui Keylor cu o lovitură de cap, pentru ca pe contraatac Vinicius să îşi bată joc de o fază pe care scria 2-0. Brazilianul a scăpat în stânga, iar Benzema aştepta în careu să îndeplinească o simplă formalitate, dar pasa lui Vinicius a fost prea tare.

Câteva minute mai târziu, Keylor Navas şi-a arătat din nou clasa. Costaricanul a a avut o paradă superbă în faţa lui Suarez, care a şutat plasat din 16 metri, astfel că a rămas 1-0. Aşa s-a şi terminat prima repriză, o primă parte începută surprinzător de curajos de Real Madrid, care ulterior a făcut, ce-i drept, un pas în spate.

A doua repriză a început în nota ultimelor minute ale primei părţi, cu Barcelona la conducerea jocului. Coutinho a fost primul care şi-a încercat norocul în partea a doua, dar brazilianul nu a prins poarta. Egalarea avea să vină în minutul 57, după o fază nebună. Jordi Alba a scăpat singur în stânga cu Keylor Navas, care a intervenit în primă fază, dar mingea a ajuns la Luis Suarez. Uruguayanul a trimis apoi în bară, dintr-un unghi imposibil, iar Malcom a marcat în cele din urmă la colţul scurt, profitând de ieşirea din poartă a lui Keylor şi de faptul că Sergio Ramos nu a ştiut să închidă poarta.

Ulterior, pe teren şi-a făcut apariţia şi Leo Messi, dar intrarea pe teren a argentinianului, din minutul 64, nu a avut impact pe tabelă. Până la final, doar Gareth Bale a mai fost aproape de gol, însă galezul s-a complicat şi nu a reuşit să profite de ieşirea hazardată din poartă a lui ter Stegen. S-a terminat 1-1, iar calificarea în finala Cupei Regelui se decide pe 27 februarie, pe Camp Nou.

FC Barcelona - Real Madrid 1-1 (Malcom 57 / L. Vazquez 6)

Echipele de start:

Barcelona: ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Rakitic (A. Vidal 63), Arthur - Malcom, L. Suarez, Coutinho (Messi 64)
Rezerve: Inaki Pena - Sergi Roberto, Murillo, Arturo Vidal, Alena, Messi, Kevin-Prince Boateng

Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo -  Modric, Marcos Llorente (Casemiro 63), Kroos - Lucas, Benzema, Vinicius (Bale 64).
Rezerve: Courtois - Nacho, Ceballos, Casemiro, Asensio, Isco, Bale


Final.

Min. 81: Ocazie Real Madrid! Bale se complică în stânga şi şutează în blocaj, deşi se afla în poziţie bună după ieşirea hazardată a lui Ter Stegen.

Min. 64: A intrat Leo Messi! Argentinianul i-a luat locul lui Coutinho, absent total în acest meci. Dincolo, Bale a intrat în locul lui Vinicius.

Min. 57: GOOOL Barcelona! Malcom, cel mai bun om al Barcelonei în acest meci, restabileşte egalitatea, după o fază nebună. Jordi Alba a scăpat singur cu Keylor, care a reuşit să intervină în faţa spaniolului, dar mingea a ajuns la Luis Suarez. Uruguayanul a trimis în bară din unghi, iar Malcom a reluat apoi balonul în poartă. Sergio Ramos a avut o mare vină la gol, întrucât s-a poziţionat greşit pe linia porţii, lăsându-i brazilianului colţul scurt.

 

 

Min. 53: Ocazie Barcelona. Coutinho şutează din 20 de metri, mingea trecând însă la un metru peste poarta lui Keylor Navas.

Min. 46: S-a reluat jocul pe Camp Nou. Fără vreo schimbare în cele două tabere.

Pauză. Real Madrid intră în avantaj la vestiare, după o prima repriză foarte disputată.

Min. 35: Keylor Navas face minuni în poarta Realului! Luis Suarez şutează plasat din 16 metri, iar costaricanul are o paradă superbă, cu care scoate în corner.

 

 

Min. 32: Bară Barcelona! Rakitic trimite în transversală cu o lovitură de cap, din apropiere. Pe contraatac, Vinicius scapă în flancul stâng, iar Benzema aşteaptă liber în careu, dar pasa mijlocaşului brazilian este prea tare.

Min. 31: Se înmulţesc ocaziile la poarta lui Keylor Navas. Real Madrid stă din ce în ce mai prost în defensivă, iar Malcom verticalizează excelent pentru Semedo, care scapă în dreapta şi încearcă să centreze pentru Suarez, deşi avea si varianta şutului. Mingea se duce în blocaj şi iese în corner.

Min. 27: Ocazie Barcelona. Pique reia periculos cu capul, după o lovitură liberă executată de Malcom, iar mingea îl loveşte pe Varane şi se duce în corner.

Min. 20: Ocazie imensă Malcom. Brazilianul scapă singur cu Keylor Navas, iar costaricanul are o intervenţie excelentă. În cele din urmă, faza a fost oprită pentru ofsaid, dar reluările au arătat că Malcom a plecat din poziţie regulamentară.

Min. 10: Cartonaş galben! Sergio Ramos este sancţionat pentru un fault asupra lui Nelson Semedo.

Min. 6: GOOOL Real Madrid! Lucas Vazquez deschide scorul cu un şut din apropiere, din pasa excelentă a lui Karim Benzema, din dreapta.

 

 

 

Min. 5: Ocazie Real Madrid! Galacticii au prima şansă de gol a întâlnirii. Kroos şutează de la 25 de metri, dar ter Stegen intervine salvator.

Min. 1: A început meciul.


UPDATE 20:55

Şi FC Barcelona a anunţat echipa de start. Ernesto Valverde a preferat să nu rişte şi l-a lăsat rezervă pe Leo Messi. Locul argentinianului a fost luat de Malcom, care va juca în faţă alături de Luis Suarez şi Philippe Coutinho.

UPDATE 20:40

Avem 11-le de start al lui Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo -  Modric, Marcos Llorente, Kroos - Lucas, Benzema, Vinicius. Interesant este că Solari merge pe mâna lui Marcelo, deşi în meciurile de campionat la preferat pe tânărul Sergio Reguilon. Totuşi, Vinicius continuă să fie titular, iar marea surpriză este Marcos Llorente, preferat lui Casemiro. De asemenea, Isco, Bale Asensio şi Courtois sunt doar rezerve, la fel ca Nacho şi Ceballos.

UPDATE 20:30 

Şi vestiarul gazdelor este gata de El Clasico. Din moment în moment urmează să fie anunţate echipele de start.

 

 

UPDATE 19:50 

Vestiarul "galacticilor" este pregătit, cu aproape două ore înaintea meciului cu FC Barcelona.

 

 

UPDATE 19:30

Două ore şi jumătate au mai rămas până la cel de-al doilea Clasico din acest sezon. Stadionul Camp Nou este gata de show.

 

 

UPDATE 16:30

Fără Lionel Messi în teren, FC Barcelona a pierdut în acest sezon un procent de 25% din meciurile jucate. Cu Messi în primul 11, catalanii au pierdut doar 7.4% din partidele disputate (2 partide din 27).


UPDATE 16:00

Informaţii proaspete dinspre Real Madrid. Starul galez, Gareth Bale este pus la zid de legenda clubului merengue, Predrag Mijatovic. ”Dacă joacă în acest Clasico cred că e ultima sa şansă. Cu toţii suntem supăraţi pentru ceea ce ofertă. Chiar şi Vinicius joacă mai bine, în special în meciurile de pe Santiago Bernabeu"

 

 


UPDATE 15:00

Giuliano Poser este un medic italian care l-a ajutat pe Messi să continue să joace fotbal la cel mai înalt nivel. În urmă cu 5-6 ani, accidentările se înmulţiseră pentru argentinian, iar o dată pe lună se întâmpla să vomite în timpul partidelor. A scăpat de probleme după ce a urmat recomandările lui Poser. Mai multe detalii despre acest subiect ai, AICI. Starul argentinian are şanse bune să joace în manşa tur de astăzi, cu toate că prezenţa sa în teren este condiţionată de verdictul staffului medical


UPDATE 14:00

Ultima oră dinspre FC Barcelona: Conducătorii Barcelonei se gândesc şi la viitor, iar în acest sens au început discuţiile despre ce înfăţişare vor avea Messi & compania începând din sezonul viitoru. Un prim model de tricou a fost deja refuzat de club. Mai multe detalii, AICI


UPDATE 13:40

Cotidianul AS scrie că FC Barcelona a cheltuit cu 383 de milioane de euro mai mult pe transferuri decât Real Madrid, în ultimii 5 ani. 


UPDATE 12:00

Mateu Lahoz (41 de ani) va arbitra prima manşă din Copa del Rey dintre FC Barcelona şi Real Madrid. Centralul în vârstă de 41 de ani a debutat în La Liga în 2008, iar din 2011 este arbitrul internaţional FIFA. Lahoz a făcut parte dintre arbitrii care au oficiat la Cupa Mondială din Rusia şi este considerat cel mai bun arbitru al Spaniei în acest moment. Totodată, Antonio Mateu Lahoz este recunoscut pentru stilul său de a lăsa jocul cât mai liber.

 

 


UPDATE 10:00

Jucătorii FC Barcelona vor purta, miercuri, la meciul cu rivala Real Madrid, tricouri pe care vor avea numele inscripţionate şi în limba chineză, pentru a celebra Anul Nou chinezesc, informează Mundo Deportivo. Detalii AICI


UPDATE 09:00 

Cei de la Goal.com au făcut un 11 ideal format din jucătorii celor două formaţii. În prima echipă s-ar regăsi 7 jucători de la Barcelona şi doar 3 jucători de la Real Madrid


Rivalitatea îşi reintră în rol şi îmbracă de această dată haine regale. Cupa Regelui Spaniei programează miercuri, 6 februarie, marele derby dintre FC Barcelona şi Real Madrid. Meciul cu numărul 239 din istoria întâlnirilor directe este, totodată, confruntarea cu numărul 34 din istoria Cupei Spaniei.

De 14 ori, FC Barcelona s-a impus în faţa Realului în această competiţie, alte 7 partide terminându-se la egalitate. Real Madrid a câştigat 12 astfel de confruntări de-alungul timpului. Real Madrid a obţinut cel mai clar succes din toată istoria El Clasico, pe 19 iunie 1943, atunci când s-a impus în Copa del Rey cu incredibilul scor de 11-1. Cel mai categoric succes al catalanilor s-a produs pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona a învins cu 7-2 Real Madrid în La Liga.

LIVE ONLINE EL CLASICO 2019: Lupta cu Messidependenţa

FC Barcelona ar putea fi privată în meciul tur de prezenţa superstarului său, Lionel Messi. Argentinianul s-a lovit în partida cu Valencia, iar Ernesto Valverde a explicat: ”Dacă va fi apt, va juca, dacă nu, nu vom forţa”. Decarul catalanilor a marcat două goluri cu Valencia şi a întors partida de la 0-2. Pe final, superstarul catalanilor a primit îngrijiri medicale, după un contact cu un fotbalist advers.

Lionel Messi a lipsit şi la cel mai recent Clasico jucat pe Camp Nou. Atunci, fără el, FC Barcelona şi-a zdrobit marea rivală cu scorul de 5-1. A fost un eveniment plăcut pentru gruparea blaugrana, dar absenţa sa poate fi, fără îndoială, un motiv de reală îngrijorare. În acest sezon, legendarul argentinian a evoluat în 27 de meciuri pentru formaţia sa, a marcat 29 de goluri şi a reuşit 17 pase decisive.

Cu multe meciuri dificile în februarie, catalanii l-ar putea menaja pe Messi pentru prima manşă, dar absenţa lui şi a lui Dembele dau motive de spaimă staff-ului tehnic şi îi crează o problemă suplimentară lui Ernesto Valverde.

EL CLASICO 2019: Madridul e pe val, dar urmează infernul

Dincolo de adversarul pe care îl va avea miercuri în teren, Madridul are motive să se teamă. Partida cu FC Barcelona din turul semifinalelor Cupei Spaniei reprezintă doar un prim test de foc pentru perioada următoare.

Duminică, Real Madrid are derby local cu Atletico Madrid în La Liga, apoi etapă intermediară şi meci cu Girona. Pe 24 februarie, Madridul are o deplasare foarte dificilă la Levante, pentru ca miercuri, pe 27 februarie să joace returul Cupei Spaniei cu FC Barcelona.

Şi nu se termină aici! Luna martie începe cu un nou El Clasico, de această dată la Madrid, în campionat. Trei zile mai târziu, gruparea blanco joacă prima manşă din optimile Uefa Champions League contra lui Ajax Amsterdam, iar pe 10 martie merge la Valladolid. Un program vecin cu infernul şi o ameninţare în plus pentru campioana Europei, care se teme şi de blestemul accidentărilor, unul care a lovit din nou, puternic, formaţia blanco în acest sezon competiţional.

EL CLASICO 2019 ONLINE: Barca, favorită la casele de pariuri

Gruparea catalană, actuala campioană a Spaniei are o cotă destul de mică la victorie. La ultima vizită pe Camp Nou, Realul pregătit atunci de Julen Lopetegui a încasat 5 goluri, chiar dacă Messi nu s-a aflat în teren.

Prin urmare, casele de pariuri o văd clar favorită pe Barca. O victorie a trupei lui Ernesto Valverde este cotată la 1.85, în timp ce un succes al oaspeţilor are o cotă uriaşă: 4.20! Egalul este preţuit de bookmakeri la o cotă de 3.80 la data redactării acestui articol.

LIVE EL CLASICO 2019: Realul şi-a pierdut cel mai bun marcator din El Clasico

Cristiano Ronaldo nu mai joacă la Real Madrid. Portughezul a plecat la 33 de ani pe 105 milioane de euro la Juventus Torino. Cel mai bun marcator din istoria clubului madrilen era şi cel mai bun marcator al clubului în toată istoria El Clasico. Ronaldo punctase de 18 ori în poarta Barcelonei, 5 dintre goluri fiind marcate în Cupa Spaniei.

Barcelona îl are încă pe Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe goluri în istoria duelurilor directe: 26 de goluri.

Cel mai bun marcator contra Barcelonei, din lotul actual al Realului este francezul Karim Benzema cu 9 reuşite. El este şi cel mai în formă fotbalist blanco, cu 6 goluri marcate în ultimele 4 meciuri disputate. 

Cristiano Ronaldo este şi fotbalistul cu cele mai multe meciuri derby în care a marcat consecutiv (7 goluri în 6 meciuri consecutive), iar Lionel Messi este cel mai bun pasator din istoria El Clasico (14 assist-uri). Recordul de apariţii îl deţine Manuel Sanchis de la Real Madrid cu 43 de prezenţe. Gento şi Xavi îl urmează cu câte 42 de meciuri.

Afla mai multe despre: fc barcelonareal madridel clasico 2019barcelona-real madridcupa spaniei 2019 

viewscnt
Articole similare