Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ei trebuie să ne ducă la EURO 2021! Puşcaş, Ianis sau Radu fac pasul la seniori, dar cine vine din spate? Puştii care vor deveni nume importante în NOUA generaţie U21

Ei trebuie să ne ducă la EURO 2021! Puşcaş, Ianis sau Radu fac pasul la seniori, dar cine vine din spate? Puştii care vor deveni nume importante în NOUA generaţie U21
Comentarii

România s-a oprit în semifinalele EURO 2019, însă parcursul avut de Ianis Hagi & Co la turneul final ne dă mari speranţe pentru anii ce vor urma. George Puşcaş, Andrei Radu sau Tudor Băluţă privesc acum cu încredere spre naţionala de seniori, în timp ce Mirel Rădoi va avea misiunea să construiască o nouă naţională de tineret. Una ce va avea ca obiectiv calificarea la turneul final al EURO 2021.

Ediţia viitoare a Campionatului European din 2021, UEFA a decis să mărească de la 12 la 16 numărul calificatelor la turneul final organizat de Ungaria şi de Slovenia.

Viitorul format al competiţiei, cu patru grupe, poate fi şi pe placul României. Cu o generaţie în care vor apărea cu siguranţă jucatorii noi, care vor face pasul de la naţionala U-19, naţionala U21 poate emite pretenţii şi pentru următoarea ediţie a Europeanului, una în care şansele de a ieşi din grupă cresc, practic, odată cu schimbarea formatului.

România U21 va începe preliminariile pentru EURO 2021 în septembrie. Suntem repartizaţi într-o grupă cu Finlanda U21, Danemarca U21, Malta U21, Irlanda de Nord U21 şi Ucraina U21.

Vă prezentăm o parte din jucătorii care probabil vor apărea în naţionala U-21 a României la următoare campanie de calificare din 2021:

Denis Draguş (Viitorul/ 19 ani)

Jucătorul crescut la Academia lui Hagi este unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei pregătite de 'Rege', care a marcat 7 de goluri în 31 de apariţii. Cu toate acestea, este de urmărit dacă va reuşi sa aiba un impact semnificativ şi la Campionatul European din 2021.

Denis Drăguş a suferit o fractură şi ratează EURO U21 din acest an, în locul acestuia, selecţionerul Mirel Rădoi l-a convocat de urgenţă pe Ricardo Grigore.

Vladimir Screciu (KRC Genk/ 19 ani)

Mijlocaşul central care s-a transferat vara trecută la prospăta campioană a Belgiei de la Universitatea Craiova pentru 2,5 milioane de euro n-a mai jucat de aproape un an din cauza unei accidentări pe care a suferit-o.

Valentin Mihailă (Universitatea Craiova/ 19 ani)

Mijlocaşul de bandă a impresionat în acest sezon de Liga 1 în tricoul oltenilor, în care a marcat un singur gol în cele peste 29 de partide jucate.

Jucătorul născut în Târgovişte s-a descurcat adesea admirabil, alutari de jucatori cu experienta precum Andrei Cristea şi Alexandru Mateiu, dar lipsa de experienţă şi-a spus de multe ori cuvântul.

Yasin Hamed (Sepsi Sfântu Gheorghe/ 19 ani )

Hamed a reuşit să inscrie 4 goluri în cele 27 de partide jucate în Liga1 în sezonul 2018/19, un procentaj bun pentru un jucător care are abia 19ani. Mijlocaşul în vârstă de 19 ani, care a evoluat la CFR Cluj, a semnat un contract pe trei ani cu Sepsi.

Jucătorul a începutul fotbalul la Liberty Salonta, iar pe urmă a evoluat la ASA Tg. Mureş şi Pandurii Tg. Jiu.

Alexandru Măţan (Viitorul/ 19 ani)

Atacantul care a evoluat în 13 de partinde în sezonul care tocmai s-a încheiat, nu a reuşit să înscrie niciun gol, dar a aratat că are potenţial şi se aşteaptă ca el să crească sub comanda lui Hagi pana la următorul Campionat European U-21.

Aşa arată cota de piaţă a jucătorilor:

  • 1. Denis Draguş/ Viitorul - 2 milioane de euro
  • 2. Vladimir Screciu/ Genk - 1 milion de euro
  • 3. Valentin Mihailă/ Craiova - 800 de mii de euro
  • 4. Alexandru Maţăn/ Viitorul - 450 de mii de euro
  • 5. Yasin Hamed/ Sepsi - 400 de mii de euro
     

articol scris de Sebastian Vasile

Afla mai multe despre: academia hagiviitorul 

viewscnt
Articole similare