Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El Clasico 2018 | Vocea tinerilor nu se aude. Asensio şi Dembele nu pot sau nu ştiu cum să explodeze

El Clasico 2018 | Vocea tinerilor nu se aude. Asensio şi Dembele nu pot sau nu ştiu cum să explodeze

Real Madrid

Comentarii

Barcelona - Real Madrid se joacă astăzi, în direct la Telekom Sport 1 de la ora 17:15. Este primul Clasico din 2003 încoace în care nu vor juca nici Lionel Messi şi nici Andres Iniesta şi, totodată, primul mare derby după 11 ani fără figurile legendare ale lui Messi şi Cristiano.

Ar fi fost normal ca marile speranţe ale celor două echipe, Ousmane Dembele şi Marco Asensio să preia prim planul în absenţa lui Leo şi Cristiano. Momentan însă, cele două mari talente încă aşteaptă să explodeze. Presa spaniolă scrie astăzi că niciunul dintre ei nu va evolua ca titular în El Clasico 2018.

LIVE VIDEO | Meciul meciurilor, El Clasico 2018 Barcelona - Real Madrid se vede ASTĂZI de la ora  17:15 la Telekom Sport 1

Primul gând al lui Ernesto Valverde era ca Rafinha să joace titular în locul lui Messi. Asta pentru că Rafinha convinge şi face exact ceea ce i se cere. Pentru mai multă calitate ofensivă, opţiunea normală ar fi fost Ousmane Dembele, puştiul transferat pentru 105 milioane de euro de la Borussia Dortmund. Tocmai acest preţ îl face pe Valverde să se mai gândească. El Confidencial notează că: ”dacă Dembele nu joacă într-un El Clasico, atunci când Messi îţi lipseşte, e clar că fotbalistul nu a convins şi că Barcelona nu mai e dispusă să-i aştepte explozia”. Fostul tehnician de la Athletic Bilbao, trebuie să gândească bine această situaţie. Iar francezul nu-l ajută prea mult.

Situaţia lui Dembele

În acest sezon, Ousmane Dembele a marcat 5 goluri în 755 de minute jucate, dar nu a mai punctat din luna septembrie. La ultimele două jocuri din Liga Campionilor cu Spurs şi Inter nu a jucat niciun minut, nefiind folosit deloc de Ernesto Valverde. Asta după ce la Valencia îl folosise doar 5 minute. Dembele îşi aşteaptă astăzi şansa în El Clasico, dar spaniolii scriu că tot Rafinha va fi titular. Un avertisment pentru tânărul fotbalist francez a cărei explozie întârzie cu adevărat. A marcat 9 goluri la FC Barcelona şi a dat doar 8 pase decsive, în contextul în care la Dortmund bifase 10 goluri şi 22 de pase de gol în ultimul sezon pe Signal Iduna Park.â

Situaţia lui Asensio

Marco Asensio este celălalt tânăr de mare perspectivă cu probleme înainte de El Clasico 2018. A primit încredere totală din partea antrenorului Julen Lopetegui. Dar şi din partea clubului care nu l-a transferat pe Eden Hazard pentru ca Asensio să aibă şansa să progreseze după plecarea lui Cristiano Ronaldo.

Spre deosebire de Dembele, Asensio joacă mai mult, dar rezultatele sunt mult sub aşteptări. Fotbalistul născut în Mallorca are 6 meciuri în care a jucat 90 de minute în campioant. Cu excepţia deplasării de la Alaves a fost titular în toate. A marcat un singur gol în 9 partide oficiale de La Liga, iar în acest sezon are 3 pase de gol în 896 de minute jucate.

Fanii blanco nu pot să nu compare. James Rodriguez, fotbalistul la care Real Madrid a renunţat atât de uşor oferă mai mult pentru Bayern, în mult mai puţine minute bifate. ”Columbianul are 3 goluri şi 2 pase decisive în jumătate din numărul minutelor pe care le-a bifat Asensio”, scrie El Confidencial

Afla mai multe despre: el clasicoel clasico 2018ousmane dembelemarco asensiofc barcelonareal madrid 

viewscnt
Articole similare