Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El Clasico pentru banca Valenciei. Luptă strânsă pentru postul de antrenor al "liliecilor" între un fost tehnician al Barcei şi unul al Realului

El Clasico pentru banca Valenciei. Luptă strânsă pentru postul de antrenor al "liliecilor" între un fost tehnician al Barcei şi unul al Realuluigalerie foto

La Liga

Comentarii

Valencia va avea, cu siguranţă, un alt antrenor din stagiunea viitoare. Doi foşti antrenori de la Barcelona şi Real Madrid sunt favoriţi să preia echipa levantină.

Valencia l-a demis pe antrenorul Albert Celades în urma rezultatelor slabe din ultima veme. Peter Lim, magnatul care o conduce pe Valencia, are de ales pentru sezonul viitor dintr-o listă lungă de antrenori care ar putea pregăti gruparea de pe Mestalla. Două nume ies în evidenţă în acest moment, iar unul dintre ei ar putea prelua echipa levantină din stagiunea viitoare.

Ernesto Valverde vs Santiago Solari: duel pentru banca tehnică a Valenciei

Primul nume pe care Valencia îl va lua în calcul pentru sezonul viitor este cel al lui Ernesto Valverde, fostul antrenor al Barcelonei.

Unul dintre antrenorii grei, fără contract, în acest moment, Valverde este principalul favorit al clubului pentru a prelua echipa din sezonul viitor. Superdeporte scrie că între oficialii levantlini şi agenţii antrenorului ar fi existat deja primele contacte, dar nicio discuţie clară pentru a stabili dacă Valverde va prelua Valencia.

Asta pentru că Peter Lim are o altă variantă la îndemână. Fostul tehnician al Realului, Santiago Solari a fost propus de către Jorge Mendes (un apropiat al lui Peter Lim) pentru a prelua formaţia de pe Mestalla, din stagiunea viitoare. O soluţie pe care Lim pare că o agrează ţinând cont că Solari este, fără doar şi poate, un antrenor mai ieftin decât Valverde.

Ernesto Valverde (56 de ani) a antrenat-o pe FC Barcelona timp de trei sezoane. El a mai condus Valencia în stagiunea 2012-2013 când a câştigat 16 din cele 30 de meciuri susţinute între decembrie 2012 şi iunie 2013. A mai antrenat în cariera sa formaţiile Athletic Bilbao, Espanyol, Olympiacos şi Villarreal.

La Barcelona a câştigat 97 de meciuri din cele 145 susţinute pe banca catalanilor. Are două titluri de campion în Spania cu Barca, Cupa Spaniei şi Supercupa Spaniei (atât cu Barca, cât şi cu Bilbao).

Santi Solari a antrenat Real Madrid între octombrie 2018 şi martie 2019, perioadă în care a câştigat 22 din cele 32 de meciuri.

A fost antrenor şi la Real Madrid Castilla, echipa secundă a madrilenilor şi i-a lăsat locul lui Zindine Zidane, pentru cel de-al doilea mandat al său. Este tehnicianul care a adus Campionatul Mondial al Cluburilor în 2018 pentru Real Madrid.

Afla mai multe despre: valenciaernesto valverdesantiago solari 

viewscnt
Articole similare