Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El e geniul de pe Anfield. Povestea senzaţională a lui Alexander-Arnold. De la norocul prin care a ajuns la Liverpool, la legătura sa cu Sir Alex Ferguson

El e geniul de pe Anfield. Povestea senzaţională a lui Alexander-Arnold. De la norocul prin care a ajuns la Liverpool, la legătura sa cu Sir Alex Ferguson
Comentarii

Trent Alexander-Arnold a inventat centrarea din corner prin care Divock Origi a înscris golul de 4-0 contra Barcelonei, golul care a dus-o pe Liverpool pentru al doilea an consecutiv în finala UEFA Champions League.

Genial. Fabulos. Incredibil. Aşa a fost descrisă centrarea lui Alexander-Arnold de către Klopp, colegi sau iubitori ai fotbalului total practicat de Liverpool. La doar 20 de ani, fundaşul dreapta este deja un fotbalist consacrat, cu 59 de partide disputate în Premier League şi alte 22 de meciuri bifate în UEFA Champions League. Impresionează prin viteză, dar mai ales prin maturitatea şi inteligenţa de care dă dovadă la fiecare meci. Însă nu foarte multă lume cunoaşte povestea lui Alexander-Arnold.

Fundaşul dreapta s-a născut chiar în Liverpool, dar a ajuns la clubul de pe Anfield şi cu un strop de noroc. Pe când avea 6 ani, Liverpool a organizat o selecţie, iar şcoala la care învăţa Alexander-Arnold a fost invitată să trimită câţiva copii. Cum locurile erau limitate, iar cererea mare, s-a organizat o tombolă. Numele lui Trent Alexander-Arnold a fost extras dintr-o pălărie, iar copilul scund şi firav a impresionat din prima la antrenamentele de la baza de pregătire a cormoranilor. Internaţionalul englez a crescut în spiritul lui Liverpool, iar de la vârsta de 16 ani a început să poarte banderola de căpitan la toate categoriile de vârstă la care a evoluat. În 2015, Steven Gerrard îl numea pe Alexander-Arnold în cartea sa autobiografică "un jucător cu un mare viitor la Liverpool".

Bunica sa din partea mamei, Doreen Carling, a avut o relaţie cu Sir Alex Ferguson, managerul de legendă al lui Manchester United. Legătura s-a rupt când bunica jucătorului s-a decis să se mute la New York. Acolo s-a şi căsătorit, iar Alexander-Arnold a avut posibilitatea să joace pentru naţionala Statelor Unite ale Americii.

În timpul liber, Alexander-Arnold se ocupă de cauze umanitare. Este ambasador al unui ONG din Liverpool şi luptă ca membrii mai puţin fericiţi ai comunităţii să aibă parte de mâncare, jucării şi chiar cursuri de ştiinţă sau de gătit. Fotbalistul cormoranilor este pasionat şi de şah. Anul trecut, l-a înfruntat într-un meci demonstrativ pe campionul mondial Magnus Carlsen şi a pierdut în 17 mutări. Carlsen a avut nevoie de doar 7 mutări pentru a-l învinge pe "părintele" Microsoft, Bill Gates.

Afla mai multe despre: liverpooltrent alexander arnold 

viewscnt
Articole similare